Zoek
Sluit dit zoekvak.

Frans Loenenhofje

Het Frans Loenenhofje is in 1607 gesticht door de rijke koopman Frans Loenen als huisvesting voor oudere vrouwen.

Meer over Frans Loenenhofje

De tuin is een restant van een kloostertuin en vormt het middelpunt van het hofje. De toegangspoort is gebouwd in 1625 in Hollandse renaissancestijl door stadsbouwmeester Lieven de Key. Bovenin zie je het wapen van Loenen, een onthoofde leeuw. In 1986 zijn alle woningen gemoderniseerd en samengevoegd, waardoor er nog tien woningen overbleven. In 2001 is het paviljoen in de tuin toegevoegd.

 

“Net als vroeger mogen ook nu nog alleen maar alleenstaande vrouwen vanaf 55 jaar in het hofje wonen.”

Openingstijden Open Monumentendagen 2023 

Zaterdag 9 september, 9.00 – 19.00 uur

Zondag 10 september, 10.00 – 17.00 uur

TIP! Voor de 25e keer speelt de Letterlieven- de Vereniging J. J. Cremer een klucht in de tuin van het hofje. Van 13:00 tot 16:00 uur kun je genieten van dit toneelgezelschap. Vanaf 16:30 uur speelt de Flowertown Jazzband o.l.v. regent-banjospeler Wil van Schaik. 

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand