Frans Hals Museum locatie HAL

"Aan de Grote Markt, in de 17de-eeuwse Vleeshal, organiseert het Frans Hals Museum regelmatig tentoonstellingen met moderne en hedendaagse kunst."

Ontmoet oude, moderne en hedendaagse kunst

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster, Cornelis van Haarlem en Jacob van Ruysdael. Maar je ontdekt er ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Piet Mondriaan, Charley Toorop, en Rineke Dijkstra.

 

Ontmoet 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in twee schitterende historische gebouwen in de oude binnenstad van Haarlem.

 

Tijdelijke tentoonstellingen

Locatie HAL is alleen geopend als er een tentoonstelling plaatsvindt. Check de museumwebsite voor actuele informatie.

 

2X kunst kijken in Haarlem

Je vindt het Frans Hals Museum op twee historische locaties in de oude binnenstad van Haarlem.

 

Aan het Groot Heiligland ligt het 17de-eeuwse oude mannenhuis met sfeervolle museumzalen, intieme regentenkamers, een 18de-eeuws poppenhuis en een prachtige binnentuin. Hier zie je naast de beroemde schilderijen van Frans Hals ook andere oude, moderne en hedendaagse kunst. Waan je even terug in de tijd op de plek waar Frans Hals zelf ook moet hebben rondgelopen.

 

Aan de Grote Markt, in de 17de-eeuwse Vleeshal, organiseert het Frans Hals Museum regelmatig tentoonstellingen met moderne en hedendaagse kunst.

 

Beide locaties liggen zo’n 7 minuten lopen van elkaar en bezoek je met hetzelfde entreebewijs.

Bezoek  Frans Hals Museum locatie HAL

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand