Zoek
Sluit dit zoekvak.

Food Tour Haarlem – Feed the Nomads

Ontdek de verborgen culinaire parels in dé gastronomische hoofdstad van Nederland: Haarlem. De lokale gidsen van Feed the Nomads nemen je mee op food tour naar prachtige lokale en regionale voedselproducenten in het schilderachtige en sfeervolle Haarlem.

Meer over Food Tour Haarlem – Feed the Nomads

Proef daar ons eeuwenoude bier dat vandaag de dag nog steeds fantastisch smaakt en dompel je onder in de unieke voedselcultuur van de stad.

Maar er valt meer te ontdekken dan middeleeuws bier: tijdens de culinaire tour ontmoeten we, al wandelend, lokale restaurateurs en winkeliers. Zij nodigen je uit om hun heerlijke eten en drinken zelf te proeven en te consumeren in goed gezelschap. Hierbij vertellen de producenten je zelf hun geschiedenis, filosofie en werkwijzen.

Onze lokale gids neemt je mee naar zes van onze favorieten plekken waaronder een chocolatier, kaaswinkel, bierbrouwer en stadsboerderij. Naast het eten en drinken nemen we je ook mee naar de leukste plekken in Haarlem centrum en ontdek je de rijke voedselgeschiedenis van de stad.

Boek de Haarlem food tour hier

Hoogtepunten:              

  • Drink bier met een recept uit het jaar 1407!
  • Overzie de gehele stad vanaf een dakboerderij
  • Proef oud Haarlems snoepgoed
  • Kaas, kaas, kaaaaaaaaas!
  • Betreed de chocoholisten hemel

Meer Haarlem tours

Op aanvraag verzorgen Feed the Nomads ook privé tours en bedrijfsuitjes.

Wil je graag meer de natuur in en de gebieden buiten de stad, maar binnen de regio ontdekken? Boek dan onze fietstour ‘Sea to city food tour’ of de ‘Burgers ’n beer on a bike tour’ en leer hierbij de omgeving van Haarlem kennen onder het genot van lokale hapjes en drankjes.  Meer informatie over deze tours vind je hier op onze website.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand