Zoek
Sluit dit zoekvak.

Egelopvang Haarlem

Jaarlijks vangen wij tussen de 400 en 450 egels op. Ziek, uitgeput, uitgedroogd, gewond en vaak onderkoeld komen ze binnen.

Meer over Egelopvang Haarlem

Met veel aandacht, zorg en de nodige medicatie worden de egels opgelapt om daarna weer zo snel mogelijk uitgezet te kunnen worden.

De verblijfsduur per egel verschilt nogal. Sommigen kunnen na een paar dagen alweer naar buiten, maar de ernstigere gevallen zijn soms wel meerdere weken in de opvang.
Vooral schurft is een groot probleem in Haarlem en omstreken. Voor deze egels is een langdurige behandeling nodig voordat hun huid weer gezond is en ze weer volledig bestekeld zijn.
Als de egels voldoende hersteld zijn gaan ze vaak eerst naar afgesloten tuinen, waar ze kunnen wennen aan het buitenleven. Als dat goed gaat, mogen ze de wijde wereld in.
De meeste egels komen in de herfst binnen: jonge egeltjes en babies die zich nog niet kunnen redden. Dit is dan ook de drukste tijd voor ons.

Wij zijn een stichting die door vrijwilligers wordt gerund en zijn in hoge mate afhankelijk van giften en donaties. Gelukkig krijgen we ook steun van verschillende gemeentes, waaronder ook ruimhartig van Haarlem.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand