Egelopvang Haarlem

"Jaarlijks vangen wij tussen de 400 en 450 egels op. Ziek, uitgeput, uitgedroogd, gewond en vaak onderkoeld komen ze binnen."

Met veel aandacht, zorg en de nodige medicatie worden de egels opgelapt om daarna weer zo snel mogelijk uitgezet te kunnen worden.

De verblijfsduur per egel verschilt nogal. Sommigen kunnen na een paar dagen alweer naar buiten, maar de ernstigere gevallen zijn soms wel meerdere weken in de opvang.
Vooral schurft is een groot probleem in Haarlem en omstreken. Voor deze egels is een langdurige behandeling nodig voordat hun huid weer gezond is en ze weer volledig bestekeld zijn.
Als de egels voldoende hersteld zijn gaan ze vaak eerst naar afgesloten tuinen, waar ze kunnen wennen aan het buitenleven. Als dat goed gaat, mogen ze de wijde wereld in.
De meeste egels komen in de herfst binnen: jonge egeltjes en babies die zich nog niet kunnen redden. Dit is dan ook de drukste tijd voor ons.

Wij zijn een stichting die door vrijwilligers wordt gerund en zijn in hoge mate afhankelijk van giften en donaties. Gelukkig krijgen we ook steun van verschillende gemeentes, waaronder ook ruimhartig van Haarlem.

Bezoek  Egelopvang Haarlem

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand