DOCK Haarlem

"Welzijnsorganisatie DOCK Haarlem verbindt en ondersteunt mensen en initiatieven in de wijk."

Sociaal werkers, maatschappelijk werkers en sociaal raadslieden werken met en voor de wijkbewoners aan een prettige, veilige en sociale buurt, waar mensen elkaar kennen, goed met elkaar omgaan en elkaar helpen.

Dat doen wij door veel contact te hebben met de wijkbewoners, wijkinitiatieven en organisaties, en door hen onderling te verbinden. Wij praten met mensen over wat ze kunnen en willen, en waar ze moeite mee hebben of tegenaan lopen. We bieden een helpende hand: van het vinden van meer contact met anderen tot het meedenken bij het opzetten van activiteiten. Dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en buurtbewoners kan er altijd wel een oplossing gevonden worden!

Ook zijn wij er voor je als het even niet goed gaat, denk aan schulden, problemen thuis of eenzaamheid. Wij verwijzen (in overleg) door naar de juiste plek zoals het Sociaal Wijkteam of onze partners, of we begeleiden mensen om het zelf op te lossen met hulp van familie of buren. DOCK gelooft erin dat we dat niet vóór mensen kunnen of moeten doen, maar vooral mét mensen.

Je vindt ons in wijkcentra, binnen Sociaal Wijkteams en op straat in de wijken Haarlem Noord, Haarlem Oost en Schalkwijk. DOCK Haarlem biedt hier ook een breed scala aan groepsactiviteiten. Contactgegevens van onze wijkcentra en een overzicht van ons aanbod vind je op www.dock.nl/haarlem.

Word vrijwilliger
Ruim 200 vrijwilligers zetten hun talent en tijd in voor DOCK Haarlem, bijvoorbeeld als planner of chauffeur van vervoersdienst Zoefzoef, als onderdeel van de Formulierenbrigade, als kok van de Buurttafel of als gangmaker van de Lief & Leedstraten. Wil jij ook vrijwilliger worden bij DOCK Haarlem? Houd dan www.werkenbijdock.nl in de gaten of neem contact op met Coördinator vrijwilligerswerk Mustafa Öcal via telefoonnummer 06 30 18 16 30 of e-mailadres mocal@dock.nl

Bezoek  DOCK Haarlem

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand