Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Schuur

De Schuur is een bruisende plek voor cultuur in het centrum van Haarlem. Met een dagelijkse programmering op het gebied van theater, film, dans, talks, woordkunst, dj’s en muziekspecials in het café. De Schuur bevindt zich op loopafstand van het NS station en verschillende parkeergarages.

Meer over De Schuur

In september 2021 zijn de Toneel­schuur en Filmschuur verder gegaan als de Schuur. De reden is simpel: de Schuur is een huis voor veel méér dan alleen toneel en film. Bij ons kun je terecht voor dans, talks, woordkunst, muziek, theater en films van gere­nom­meerde regisseurs, spelers en nieuw talent. Daarnaast begeleiden we talentvolle makers in het creëren van eigen voor­stel­lingen vanuit ons produc­tie­huis: Toneel­schuur Producties. In de Schuur krijgen artistieke makers uit allerlei invals­hoeken de ruimte om hun verhaal te vertellen in de vorm die daar het beste bij past. Zo maak je vaak kennis met een ander perspectief op de wereld om ons heen.

De Schuur is gevestigd aan de Lange Begijnestraat, in een gebouw ontworpen door de Haarlemse striptekenaar en ontwerper Joost Swarte en Mecanoo Architecten. In 1996 kreeg Joost Swarte van de Schuur de opdracht een schetsplan te maken voor een ​‘nieuw huis voor de Schuur’. Kenmerkend in het ontwerp is de schuine glasgevel, die de scheiding vormt tussen het gebouw en de stad en daarmee tege­lij­ker­tijd een relatie legt. De Schuur beschikt over twee thea­ter­zalen en twee filmzalen, daarnaast is er een gezellig theatercafé dat elke dag van de week geopend is.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Evenementen bij De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand