Zoek
Sluit dit zoekvak.

De FilmKoepel

De FilmKoepel is de nieuwe bioscoop van Haarlem.

Meer over De FilmKoepel

In de zes zalen met in totaal zeshonderd stoelen vertonen ze de mooiste arthouse titels, het beste van Hollywood en alles daartussenin. Ook vinden er regelmatig filmfestivals en (voor)premières plaats met bijzondere gasten.

De bioscoop bevindt zich in rijksmonument de Koepel, op loopafstand van het centrum en van Station Haarlem. Rondom het gebouw is er parkeergelegenheid voor auto en fiets. De Koepel is gerenoveerd door architectenbureau J. van Stigt, bekend van de Hallen in Amsterdam. Samen met CupolaXS is de FilmKoepel een van de eerste bedrijven dat de deuren heeft geopend in het Rijksmonument. Op korte termijn biedt de gerenoveerde gevangeniskoepel ook ruimte aan hoger onderwijs, horeca en nog veel meer.

Net als de Schuur is de FilmKoepel aangesloten bij Cineville, het landelijke netwerk van onafhankelijke filntheaters. Met de Cinevillepas kun je er maandelijks onbeperkt goeie films zien vanaf €17,50 per maand.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Evenementen bij De FilmKoepel

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand