Zoeken
Sluit dit zoekvak.

de Bibliotheek Heemstede

Deze Bibliotheek is één van de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

Meer over de Bibliotheek Heemstede

Hier vind je een actuele collectie fictie en non-fictie, groot-letterboeken, jeugdboeken, jeugddvd’s, kranten, en tijdschriften. Daarnaast is er een leescafé met publiekspc’s, een Hotspot waar je met je laptop gratis kunt internetten via een WiFi-verbinding en een studiehoek. De Bibliotheek Heemstede is in 2013 compleet vernieuwd en volgens het winkelconcept ingericht.

Over de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft 10 vestigingen in de regio: een Bibliotheek in het centrum van Haarlem en daarnaast Bibliotheken in Haarlem-Noord, -Oost en -Schalkwijk, Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede, Hillegom, Spaarndam en Zandvoort.

Bij een lidmaatschap van de Bibliotheek kun je in alle vestigingen materialen lenen èn terugbrengen. Bovendien kun je via de website of de app gratis* materiaal reserveren.

*Indien je e-mailadres bij de Bibliotheek bekend is.

In de Bibliotheek kun je terecht voor een enorme collectie van ruim 500.000 titels boeken, tijdschriften, kranten, cd’s, films, games, luisterboeken, anderstalige boeken en e-books. Reserveren is mogelijk uit andere vestigingen èn uit andere Bibliotheken. Daarnaast is in (bijna) alle bibliotheekvestigingen gratis WiFi beschikbaar en zijn er publiekspc’s en studieplekken aanwezig. Medewerkers helpen je graag snel een antwoord op je vraag te vinden. Bovendien zijn meer dan 300 activiteiten jaarlijks te bezoeken.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand