de Bibliotheek Haarlem Centrum

"De Bibliotheek Haarlem Centrum is één van de vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland."

Deze vestiging herbergt een groot deel van de collectie, en de Oude Boekerij en Bijzondere Collecties. Hier vind je een ruim aanbod aan fictie en non-fictie, anderstalige romans, groot-letterboeken, jeugdboeken, kranten, tijdschriften, bladmuziek, dvd’s, cd’s en games.

De Bibliotheek Haarlem Centrum heeft volop studie- en werkplekken en er zijn publiekspc´s met internetaansluiting beschikbaar. Daarnaast heeft iedereen gratis toegang tot het WiFi netwerk en is er een filiaal van Coffee-star met fair trade koffie’s, lunch en snacks. Deze bibliotheekvestiging is zeven dagen per week geopend. Ook bestaat de mogelijkheid historische ruimtes, zoals de Doelenzaal, te huren voor vergaderingen.

Over de Bibliotheek Zuid-Kennemerland
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft 10 vestigingen in de regio: een Bibliotheek in het centrum van Haarlem en daarnaast Bibliotheken in Haarlem-Noord, -Oost en -Schalkwijk, Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede, Hillegom, Spaarndam en Zandvoort.

Bij een lidmaatschap van de Bibliotheek kun je in alle vestigingen materialen lenen èn terugbrengen. Bovendien kun je via de website of de app gratis* materiaal reserveren.

*Indien je e-mailadres bij de Bibliotheek bekend is.

In de Bibliotheek kun je terecht voor een enorme collectie van ruim 500.000 titels boeken, tijdschriften, kranten, cd’s, films, games, luisterboeken, anderstalige boeken en e-books. Reserveren is mogelijk uit andere vestigingen èn uit andere Bibliotheken. Daarnaast is in (bijna) alle bibliotheekvestigingen gratis WiFi beschikbaar en zijn er publiekspc’s en studieplekken aanwezig. Medewerkers helpen je graag snel een antwoord op je vraag te vinden. Bovendien zijn meer dan 300 activiteiten jaarlijks te bezoeken.

Bezoek  de Bibliotheek Haarlem Centrum

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand