Zoek
Sluit dit zoekvak.

Danshuis Haarlem

Huis voor de danskunst

Meer over Danshuis Haarlem

Danshuis Haarlem is een centrum voor de danskunst en is toonaangevend in Haarlem en omstreken. Zij treedt naar buiten met haar danskunst en gaat de samenwerking aan met andere kunstenaars en kunstorganisaties. Alle aspecten van dans zijn aanwezig. Kwaliteit en plezier, ontwikkeling en vernieuwing vormen de uitgangspunten voor alle activiteiten.

Danslessen

Er zijn danslessen en activiteiten voor amateur dansers en professionals, in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. Een team van goed opgeleide dansdocenten staat garant voor een hoge kwaliteit van de lessen.

Dans Vooropleiding

De dans Vooropleiding is er voor jongeren die van dans hun beroep willen maken. Een intensief programma legt een stevige basis voor het doen van audities bij een landelijke Dans Academie of de MBO dans.

Danswerkplaats

In de danswerkplaats worden dans en theaterdans gemaakt. Amateurs werken samen met professionals en met kunstenaars van andere disciplines aan projecten in binnen- en buitenland.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand