Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buurts

Buurts is er voor alle inwoners van Haarlem die ondersteuning kunnen gebruiken. En voor iedereen die zich wil inzetten voor buurt, wijk of stad. We willen dat het in Haarlem prettig leven is. En dat iedereen mee kan doen. Gewoon in de wijk.

Meer over Buurts

De beloften van Buurts

We zijn er voor alle inwoners van Haarlem. We maken waar vanuit een aantal beloften:

•           We zijn gids voor alle inwoners van de wijken van Haarlem

•           Als je contact zoekt met Buurts, word je begrepen en verder geholpen

•           We gaan uit van de kracht van het individu en van wijknetwerken

•           We zijn herkenbaar, open en toegankelijk

•           We hebben voor alle ondersteuning één voordeur, ook online

 

Hoe ondersteunt Buurts

Buurts biedt brede hulp op verschillende gebieden, zoals onderwijs, werk, financiën, huisvesting, gezondheid en welzijn. We streven ernaar alle aspecten van het leven van mensen te ondersteunen. We pakken grote maatschappelijke problemen aan met een gerichte aanpak. De laatste jaren zijn er in Haarlem meer problemen ontstaan op bepaalde gebieden. Daarom besteden we extra aandacht aan deze kwesties, bijvoorbeeld door speciale diensten of projecten in te zetten om te helpen. Buurts brengt bewoners, vrijwilligers en diverse organisaties samen, voornamelijk in Huizen van de Wijk en andere nabije locaties. Op deze plekken komen buurtbewoners, vrijwilligers, mensen met ervaring en onze Wijkteam-medewerkers samen. Gezamenlijk organiseren ze een breed scala aan activiteiten en evenementen.

 

Heb je ondersteuning nodig? Bekijk hier waarmee wij jou kunnen helpen. Activiteiten en ondersteuning in Haarlem (buurts.nl)

 

Waar vind je Buurts

 

De locaties van Buurts zijn verspreid over de hele stad. Hier vind je een overzicht. Locaties (buurts.nl)

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand