Zoek
Sluit dit zoekvak.

Buitenplaats Elswout

Op Buitenplaats Elswout stap je terug in de tijd. Al vanaf begin 17de eeuw hebben rijke kooplieden uit Amsterdam deze plek gekozen als hun ‘’buiten’’. Iedere eigenaar drukte zijn eigenstempel op de buitenplaats.

Meer over Buitenplaats Elswout

Nu, bijna 400 jaar later is Elswout uitgeroeid tot een groene parel waar natuur en cultuur samen komen.

  • Elswout is vrij toegankelijk voor wandelaars van zonsopgang tot zonsondergang. Let op: Deuren sluiten na zonsondergang!
  • Honden mogen mee, mits aangelijnd
  • Hardlopen niet toegestaan
  • Voor commerciële activiteiten, professioneel gebruik of groepen groter dan 20 personen is toestemming van Staatsbosbeheer nodig.
  • Voor het maken van (bruids) foto/videoreportages is toestemming van Staatsbosbeheer nodig.
  • Het is betaald parkeren bij Buitenplaats Elswout. De opbrengsten gaan volledig naar het noodzakelijke onderhoud en beheer van deze buitenplaats. Tarieven: €1,50 per uur, €6,50 per dag, of een jaarabonnement.
  • Veelgestelde vragen parkeren Buitenplaats Elswout(link naar pagina betaald parkeren). 
  • De orangerie op Elswout is een prachtige plek voor huwelijks- en bedrijfsfeesten en presentaties. Openingstijden: Iedere zondag van 10.30-17.30 uur. Op andere dagen kun je reserveren. Op zondag kun je per tafel een high tea reserveren. Voor gezelschappen vanaf 30 personen is hiervoor dagelijks een zaal beschikbaar. https://www.orangerie-elswout.nl/
  • In het westelijk koetshuis vind je beeldend kunstenaar Chris Tap die levensgrote dieren sculpturen maakt. christap.eu
  • In de Aardappelkelder vind je misschien wel het kleinste theater van Nederland, Theater Elswout waar Wijnand Stomp jong en oud ontvangt met fantastische verhalen. theaterelswout.nl/

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand