Buitenplaats Beeckestijn

"Beeckestijn is een 18de-eeuwse buitenplaats van grote allure. Het is één van de weinige grote buitens aan de duinrand in Kennemerland die in zijn geheel bewaard is gebleven."

Rijke mensen uit de stad hadden ook in de 18e eeuw een ‘zomerhuis’. Ze ontsnapten er aan de drukte van de stad en genoten van het buitenleven. Vergaap je aan de bijzonder wandbekleding of aan de gezellige keuken. Wandel door het romantische parkbos in landschapstijl of door de strakke, geometrische tuinen. Er is een klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantische berceau en een barokke siertuin. De buitenplaats is de ideale plek om de drukte van de Randstad te ontvluchten.

Beeckestijn is een Museumhuis van Vereniging Hendrick de Keyser. Voor openingstijden, informatie en online-tickets: www.museumhuizen.nl

Iedere eerste zondag van de maand is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het huis en de tuin, tickets zijn te boeken via Natuurmonumenten.

Daarnaast bevindt zich op het terrein een brasserie, voor meer informatie bezoek de website van Brasserie Beeckestijn

Beleef 500 wonen in de Museumhuizen

Een prachtige jugendstil villa, een chic grachtenpand, een zomerhuis in de stijl van Het Nieuwe Bouwen, een traditioneel koopmanshuis met bedstede, één van de eerste doorzonwoningen…. Daar wil je toch binnen kijken? Je kunt in de Museumhuizen een kijkje in de keuken én de andere vertrekken nemen. Geniet van de architectuur, de bijzondere interieurs en ontdek steeds wat nieuws van huis tot huis: van wintertuin tot knechtenkamer en van twijfelaar tot bedstede. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleef je het huis vooral zelf.

Vereniging Hendrick de Keyser

Hendrick de Keyser is in 1918 opgericht om bijzondere huizen te redden. Ondertussen bewaart de Vereniging al meer dan 100 jaar de mooiste huizen van Nederland voor de toekomst. De Vereniging onderhoudt meer dan 400 panden waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa’s, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 113 plaatsen in heel Nederland. De meeste panden zijn verhuurd, een ander gedeelte kun je huren als feestlocatie of vakantiehuis. In de komende jaren zet de Vereniging de deuren van 35 van haar mooiste huizen voor je open.

Bekijk Haarlem Tickets voor entreetickets van musea, attracties en culturele instellingen

Bezoek  Buitenplaats Beeckestijn

Locatie en contact

Faciliteiten en voorzieningen

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand