Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Buitenplaats Beeckestijn

Beeckestijn is een 18de-eeuwse buitenplaats van grote allure. Het is één van de weinige grote buitens aan de duinrand in Kennemerland die in zijn geheel bewaard is gebleven.

Meer over Buitenplaats Beeckestijn

Rijke mensen uit de stad hadden ook in de 18e eeuw een ‘zomerhuis’. Ze ontsnapten er aan de drukte van de stad en genoten van het buitenleven. Vergaap je aan de bijzonder wandbekleding of aan de gezellige keuken. Wandel door het romantische parkbos in landschapstijl of door de strakke, geometrische tuinen. Er is een klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantische berceau en een barokke siertuin. De buitenplaats is de ideale plek om de drukte van de Randstad te ontvluchten.

Beeckestijn is een Museumhuis van Vereniging Hendrick de Keyser. Voor openingstijden, informatie en online-tickets: www.museumhuizen.nl

Iedere eerste zondag van de maand is het mogelijk om deel te nemen aan een rondleiding door het huis en de tuin, tickets zijn te boeken via Natuurmonumenten.

Daarnaast bevindt zich op het terrein een brasserie, voor meer informatie bezoek de website van Brasserie Beeckestijn

Beleef 500 wonen in de Museumhuizen

Een prachtige jugendstil villa, een chic grachtenpand, een zomerhuis in de stijl van Het Nieuwe Bouwen, een traditioneel koopmanshuis met bedstede, één van de eerste doorzonwoningen…. Daar wil je toch binnen kijken? Je kunt in de Museumhuizen een kijkje in de keuken én de andere vertrekken nemen. Geniet van de architectuur, de bijzondere interieurs en ontdek steeds wat nieuws van huis tot huis: van wintertuin tot knechtenkamer en van twijfelaar tot bedstede. Naast verhalen over de architectuur, de geschiedenis en de bewoners, beleef je het huis vooral zelf.

Vereniging Hendrick de Keyser

Hendrick de Keyser is in 1918 opgericht om bijzondere huizen te redden. Ondertussen bewaart de Vereniging al meer dan 100 jaar de mooiste huizen van Nederland voor de toekomst. De Vereniging onderhoudt meer dan 400 panden waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, hofjes, villa’s, vissershuisjes en raadhuizen, verspreid over 113 plaatsen in heel Nederland. De meeste panden zijn verhuurd, een ander gedeelte kun je huren als feestlocatie of vakantiehuis. In de komende jaren zet de Vereniging de deuren van 35 van haar mooiste huizen voor je open.

Bekijk Haarlem Tickets voor entreetickets van musea, attracties en culturele instellingen

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand