Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bakenessergracht

De Bakenessergracht is een historische gracht in Haarlem. Het is gelegen in het centrum van de stad en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen.

Meer over Bakenessergracht

De gracht dankt zijn naam aan de Bakenesserkerk, een middeleeuwse kerk die langs de oever van de gracht stond. De Bakenessergracht loopt parallel aan de Spaarne-rivier en is omgeven door oude huizen en bruggen.

Tijdens de Gouden Eeuw in de 17e eeuw, toen Haarlem een belangrijk centrum van handel en kunst was, bloeide de Bakenessergracht op met activiteiten. Het was een gebied waar kooplieden, ambachtslieden en kunstenaars woonden en werkten. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel historische gebouwen en monumenten langs de gracht te vinden, waardoor het een geliefde plek is voor zowel bewoners als toeristen.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand