Search
Close this search box.

Arp Design

Bij Arp design vind je niet alleen de tafels, stoelen, lampen en kleinmeubilair van ontwerper Sarah Trenité maar ook cadeaus en woonaccesoires van onder andere MoMa, Areaware, Fraumaier en Pols Potten.

Meer over Arp Design

In de winkel is Sarah regelmatig bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten, vaak maakt ze deze op schaal met behulp van een 3d printer. Als een kleine permanente tentoonstelling kun je de maquettes bekijken van veel van de ontwerpen die Sarah maakte. Deze staan in een tijdlijn opgesteld. 

Het verhaal van Arp begon in 1997, toen Sarah als meubelontwerper begon in een bescheiden werkplaats in Haarlem. De meubelmakers die destijds met Sarah samenwerkten maken nog steeds met liefde en passie van het meest duurzame materiaal de meubels van Arp. Alles wordt nog steeds geproduceerd in dezelfde werkplaats in Haarlem waar Sarah begon.

In 2004 werd Arp design officieel opgericht door Sarah Trenité. Haar visie was om een typisch Nederlands meubelmerk te creëren dat bekend stond om haar tijdloze ontwerpen en vakmanschap. Met de groei van het merk opende Arp design een eigen winkel in Haarlem (Kleine Houtstraat), waar klanten de unieke ontwerpen kunnen ervaren.

Een van de meest iconische ontwerpen van Arp is de Longlegs Classic, een ovale designtafel met kruispoot. Dit ontwerp, dat Sarah in 2004 introduceerde, is gebaseerd op haar favoriete jeugdverhaal, Daddy Longlegs. De unieke constructie van de kruispoten zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk mensen comfortabel aan de tafel kunnen zitten. De Longlegs Classic is uitgegroeid tot een van de populairste ontwerpen van Arp en belichaamt de kenmerkende stijl en aandacht voor detail van het merk.

Bij Arp design geloven we in het creëren van meubels die een leven lang meegaan. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en ambachtelijke technieken, streven we naar duurzaamheid en een tijdloze esthetiek.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand