Zoek
Sluit dit zoekvak.

37PK platform

Platform voor kunsten met taken op het gebied van kunst in de openbare ruimte, stimulering kunstklimaat in Haarlem en het atelierbeleid.

Meer over 37PK platform

Vanaf 2011 is 37PK actief als een breed platform voor kunsten in Haarlem. 37PK houdt zich bezig met de kunst in de openbare ruimte van de stad, permanente en tijdelijke ateliers, opdrachten aan kunstenaars, ondersteuning en professionalisering van het veld, kunsteducatie en promotie van het kunstaanbod in de stad.

In het pand aan Groot Heiligland 37 organiseert 37PK tevens een programma met tentoonstellingen, actuele kunstprojecten, performances, lezingen, debatten en workshops. Daarnaast beschikt zij over een groot gastatelier waar kunstenaars van buiten de stad gedurende enkele maanden kunnen werken en de resultaten van hun verblijf tonen in een solotentoonstelling bij 37PK onder de noemer VOL22.

37PK faciliteert en organiseert naast het eigen tentoonstellings- en publieksprogramma een aantal evenementen en producten, zoals: Studio37 (reflectieplek voor kunstenaars), Meet Art Now (aanbod voor voortgezet onderwijs), de Haarlemse Ladder (driemaandelijkse agenda voor hedendaagse kunst in Haarlem), Haarlemse Lente (samenwerkingsverband van Haarlemse hedendaagse kunstorganisaties), Kunstfund (crowdfundingssite voor culturele activiteiten in Haarlem), geeft onderdak aan ARTCORE (cultureel jongerenprogramma) en is één van de organisaties van het GOLF-festival (kunst op het kruisvlak van beeld en geluid). Iedere twee jaar vindt tevens bij 37PK de hoofdtentoonstelling van de Stripdagen Haarlem plaats.

37PK ontwikkelt haar activiteiten in samenspraak met kunstenaars en andere (kunst)organisaties in de stad en regio en richt haar aandacht op de bron, de voorwaarden voor goede kunst: het wil het klimaat waarbinnen beeldende kunst kan ontstaan steunen en bevorderen. Rode draad van de activiteiten ligt in het creëren van de voorwaarden in de stad waarin kunstenaars hun werk goed kunnen doen; dat zij kunnen produceren, presenteren, dat er artistieke ontwikkeling en inhoudelijke discussie plaatsvindt, dat kunstenaars een inkomen kunnen vergaren en dat hun werk een weg naar het publiek vindt.

Het platform werkt vanuit een onafhankelijke positie en een kritische blik, met als doel ontwikkeling, vernieuwing en dynamiek van de beeldende kunst. Het kiest daarbij voor de directe eigen omgeving: de stadsregio Haarlem is het speelveld van 37PK, maar het blikveld omvat de hele wereld. 37PK zorgt voor een compacte, vruchtbare humuslaag in de kunst in Haarlem.

Combineer je bezoek met een verblijf!

Haarlem is een charmante stad gelegen in Nederland en de hotels weerspiegelen de karakters van de stad en haar aantrekkingskracht. Er zijn verschillende soorten hotels in Haarlem, variërend van budget tot luxe accommodaties. Enkele van de meest populaire hotels in Haarlem zijn het Amrâth Grand Hotel Frans Hals, Carlton Square Hotel en het Hotel Lion d’Or. Deze hotels bieden uitstekende faciliteiten, waaronder ruime kamers, uitstekende eetgelegenheden en fantastische locaties dicht bij de belangrijkste attracties van Haarlem.

Bezoek en beleef!

Wordt het een dag vol kunst en cultuur? Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad?
Of kom je naar Haarlem om uitgebreid te winkelen? Je vervelen is hier simpelweg geen optie,
want in deze historische stad vol monumenten, horeca, winkels, water, pleinen en parken kun je letterlijk alle kanten op.

Dwaal eens door de verscholen straatjes van Haarlem en ontdek aan de andere kant hoe de meesterwerken van Frans Hals er van dichtbij uitzien. Wandel langs de boetiekjes in de Gouden straatjes. Huur een sloep en verken Haarlem vanaf de grachten. Stap binnen in de imposante Grote of St.-Bavokerk en bewonder het orgel dat Mozart ooit nog bespeelde. Of zoek een plekje op een van de gezellige terrassen voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

De omgeving van Haarlem bezoeken? Maak een wandeling door de Haarlemmerhout, ga daarnaast naar het schilderachtige dorp Spaarndam vervolgens stap je op de fiets en rijd je via Nationaal Park Zuid-Kennemerland naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort.

Locatie en contact

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand