Zoek
Sluit dit zoekvak.

Markten in Haarlem

Houd jij van lekker slenteren over de markt? Dan zit je hier goed, want in Haarlem zijn veel gezellige markten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.
Markt op de Grote Markt

Niet te missen in het centrum van Haarlem: de Grote Markt! De Grote Markt is een historisch plein waar op zaterdag een markt staat vol fijne kraampjes. Een deel van de kraampjes staan in de Grote Houtstraat en de Spekstraat. Van 08.30 tot 17.00 uur kun je er iedere week terecht voor mooie bloemen, kaas, taartjes, brood, noten, delicatessen, verse groenten en fruit en nog heel veel andere fijne en verse producten. Ook non-food producten, als tassen en kleding zijn te koop op de markt.

Op maandag is er ook een markt op de Grote Markt in een kleinere vorm. Dan staan er kraampjes van 09.00 tot 16.00 uur.
De Botermarkt

De Botermarkt in Haarlem is een gezellige markt in het centrum van de stad. Regelmatig staan er marktkramen op de Botermarkt. Zo ook op woensdagmiddag. Daardoor kun je de markt bezoeken met kinderen die vrij zijn van school. Op maandag, woensdag en zaterdag kun je er voor allerlei verschillende producten terecht. Op de vrijdagmarkt staat de markt vol met fijne kramen met een compleet biologisch assortiment.

Maandag van 09.00 tot 16.00 uur
Woensdag van 11.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur
Floresstraat

In de Floresstraat in Haarlem-Noord is wekelijks op donderdag van 9.00 tot 16.00 een gezellige markt vol lekkers en leuks. Met ruim 60 kramen is er een grote diversiteit aan marktproducten te koop. Stoffen en garnituren, planten en bloemen, snoepgoed, vis, kleding voor groot en klein en andere leuke artikelen.
Winkelcentrum Schalkwijk

Woon je in Haarlem Schalkwijk? Elke dinsdag staan de marktlieden voor je klaar op de markt bij Winkelcentrum Schalkwijk. De markt bestaat uit verschillende kramen, verspreid over het winkelcentrum. Je kunt hier van 9:00 uur tot 16:00 uur terecht voor de dagelijkse en wekelijkse boodschappen.
Vrijdagmarkt Zomerkade

Nog een leuk marktje: die in de Amsterdamse buurt. De markt op de Zomerkade staat al jaren bekend als een gezellige kleine markt. De markt is elke vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en je kunt hier terecht voor je wekelijkse benodigdheden als verse vis, groente, fruit en meer. Ook zijn er kraampjes met biologische producten. De markt staat op het gedeelte tussen de Nagtzaambrug en de Hofdijkstraat tot aan het Drilsmaplein.
Antiekmarkt op de Dreef

Houd jij van antiek en snuffelen tussen vintage spullen? Dan is de antiekmarkt op de Dreef, bij het Houtplein, iets voor jou!

Op diverse zaterdagen in 2024 is de antiekmarkt op de Dreef er weer:

Zaterdag 18 mei

Zaterdag 1 juni

Zaterdag 15 juni

Zaterdag 6 juli

Zaterdag 20 juli

Zaterdag 3 augustus

Zaterdag 17 augustus

Zaterdag 7 september

Zaterdag 21 september
Biomarkt Haarlemmer Kweektuin

Op de Biomarkt in de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem-Noord kun je terecht voor duurzame, biologische, natuurlijk en lokale producten. Het is een sfeervolle markt waar je je zaterdagse boodschappen kunt doen. Je vindt er onder andere kraampjes met biologisch brood, gebak, kaas, eieren, groente, fruit, en wijn. Maar ook voor bijvoorbeeld kleding en verzorgingsproducten kun je hier terecht. Door rechtstreeks te kopen bij de producenten op de markt, steun je lokale ondernemers en draag je bij aan een duurzame en eerlijke economie. De markt wordt iedere eerste zaterdag van de markt georganiseerd van 10.00 tot 15.00 uur.
Fotografie: Parels van Ruth
Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand