Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lunchen met kinderen in Haarlem

Theehuis de Haarlemmerhout

De Haarlemmerhout, ook wel bekend als De Hout, is het oudste stadsbos van Nederland. Het park is een leuke plek om naartoe te gaan met kinderen. Zeker omdat er een kinderboerderij zit. Na je middagje wandelen, spelen en geitjes en hertjes kijken is het lekker om naar het knusse theehuis in het stadspark te gaan. De menukaart van het theehuis houdt zeker rekening met kinderen. Er staan namelijk pannenkoeken, poffertjes en tosti’s op. Ook een broodje pindakaas of chocopasta zijn verkrijgbaar bij het theehuis. De plek is leuk voor jong en oud!

Het theehuis is elke dag geopend van 9:30 – 17:00.
Brownies&downieS

Brownies&downieS is gevestigd in één van de Gouden Straatjes in het centrum van Haarlem: de Schagchelstraat. De warme sfeer in het restaurant geeft je een huiskamergevoel. Er is een speciale kidskaart met de lekkerste lunchgerechten voor kinderen. Op de kaart staan onder andere pancakes, tosti’s, tomatensoep en een mini uitsmijter. Voor de grote mensen is er uiteraard ook genoeg keus. Er zijn veel vegetarische en veganistische opties.

Brownies&downieS is zeven dagen per week geopend van 9:00 – 17:00.
Kweekcafé

Het Kweekcafé bevindt zich in de Haarlemmer Kweektuin: het stadspark voor duurzaam denken en doen. De stadstuin is een fijne plek voor kinderen. Er is een dierenweide met onder andere kippen en konijnen en een klein speeltuintje. De menukaart van het Kweekcafé is gevuld met producten van ondernemers die die voedselverspilling tegengaan en werken met natuurlijke producten. Ook staan er hapjes en drankjes voor de allerkleinsten. Zo is er kabouterlimonade, een kindersmoothie, knabbelgroente en een boterham met appelstroop.

Het Kweekcafé is geopend van 09:30 – 17:00 en alleen op dinsdag gesloten.
Meneer Paprika

Meneer Paprika staat bekend als dé speelgoedwinkel van Haarlem. Maar wist je dat je hier ook kunt lunchen in het café? De huisgemaakte taarten zijn favoriet. De gerechten zijn simpel: een broodje hagelslag, croissantje, uitsmijter… Alles is in kinderformaat. Meneer Paprika is een werkelijk kinderparadijs. Je vindt Meneer Paprika in een van Haarlems Gouden Straatjes: de Koningstraat.

Doordeweeks is Meneer Paprika geopend van 08:30 – 17:00. Zaterdag is de winkel om 09:00 open en op zondag om 10:00.
Crêpe Affaire

Pannenkoeken. Welk kind houdt er nou niet van? En zijn de kids al bekend met crêpes; het broertje van de pannenkoek? In de Kruisstraat vind je Crêpe Affaire. Zoals de naam al doet denken, worden hier crêpes geserveerd. Crêpes smaken net zo lekker als pannenkoeken, maar zijn een stuk dunnen. Bij Crêpe Affaire kan je kiezen tussen zoete en zoute toppings. Ben je een zoetekauw en houd je van toppings als Nutella en apple crumble? Of ga jij voor een crêpe met bacon? Voor de kleintjes zijn er genoeg opties. Ook kunnen ze smullen van wafels en gebakjes.

Het restaurant is elke dag geopend van 10:00 – 18:30. Alleen op zaterdag is Crêpe Affaire om 09:30 open.
Meneer Frans

Meneer Frans siert Haarlem met een shop-in-shop in het monumentale pand van Van Duivenboden Interieur. De lunchroom ligt in hartje Haarlem met een prachtige, recent vernieuwde binnentuin. Hier vind je heerlijke broodjes, flammkuchen, taarten, salades en andere lekkernijen. Er is ook aan de kleintjes gedacht. Op het kindermenu staan onder andere een broodje chocopasta met plakjes banaan, een broodje appelstroop met plakjes appel en een broodje kroket.

Dinsdag t/m vrijdag is het restaurant open van 09:30 – 18:00. In het weekend zijn ze open van 10:00 – 18:00. Op maandag is Meneer Frans gesloten.
Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand