Zoek
Sluit dit zoekvak.

Femke’s favoriete terrassen aan het water

In Haarlem zijn er ontzettend veel mogelijkheden om te genieten van een uitgebreide lunch, echt goede kop koffie of drankje met borrelplank aan het water. Femke heeft de fijnste opties voor je op een rij gezet.
Jules

Bij Jules aan de Turfmarkt met uitzicht op het Spaarne is het ultiem genieten.
De combinatie van de mooiste en lekkere koffies, het stijlvolle interieur en de lekkere zoetigheden (de kaneelbroodjes zijn mijn favoriet) maken deze Specialty Coffee Bar tot een fijne hotspot waar ik graag kom. Op het zonnige terras, met uitzicht op het Spaarne kun je genieten van bedrijvigheid van de stad. Er valt altijd genoeg te zien!
Blend

Blend Haarlem is een plek waar locals elkaar ontmoeten. Een plek om te genieten van een specialty koffie, heerlijk ontbijt of lekkere lunch. Op het grote terras aan de Gasthuissingel is het heerlijk toeven in het zonnetje. De gerechten zijn simpel, puur en gezond. Mijn favoriet is de salade burrata met de red power smoothies. Fijn dat ze all day breakfast en lunch serveren.
Olliver’s Soulkitchen & Bar

Deze hotspot heeft een groot gezellig terras aan het Spaarne. Eigenaren Jerome en Suzanne hebben een sfeervolle plek gecreëerd, waar de gerechten tot leven komen met een verhaal. Ze serveren een klassieke basis met Olliver’s Twist. Laat je verrassen door de fijne sfeer, gastvrijheid en heerlijke wijnen passend bij de gerechten. Extra leuk vind ik dat ze een uitgebreide cocktail en mocktailkaart hebben. Het is een aanrader om aan het einde van de middag te starten met een lekker drankje op het terras en daarna te genieten van een verrassend diner.  Ook voor lunch kun je hier perfect terecht.
Spaarne 66

Bij Spaarne 66 kun je de gehele dag terecht voor een uitgebreid ontbijt, lunch of borrel en ’s avonds tot in de late uurtjes voor een heerlijk diner met after-diner drinks. Dit gezellige, gastvrije restaurant heeft een lekker groot terras. Dichterbij het Spaarne kun je bijna niet zitten. Spaarne 66 ligt heel centraal waardoor er altijd reuring is. Het menu biedt een uitgebreide selectie van seizoensgebonden gerechten, bereid met de beste ingrediënten, aangevuld met een grote keuze aan wijnen.
Zuidam

Bij restaurant Zuidam zit je niet alleen direct aan het Spaarne, maar ook nog eens naast de mooie Molen de Adriaan én met uitzicht op prachtig historisch Haarlem. In deze voormalige scheepswerf is een eigentijds restaurant gerealiseerd met het behoud van historische details. Op het ruime terras kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Ben je aan het varen in Haarlem en wil je aanmeren? Dat kan, Zuidam heeft namelijk een steiger.

Eventueel kun je je bezoek aan Zuidam combineren met een rondleiding door de molen of een rondvaart met sloep door Haarlem, die elk heel uur vertrekt bij de naastgelegen steiger.
Deze blog is geschreven door Femke Ditmars – Fika & Fest
Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand