Zoek
Sluit dit zoekvak.

Femkes favoriete hotspots voor koffie in Haarlem

Native

Native is gevestigd in de mooie en sfeervolle Breestraat in de wijk de Vijfhoek. Het is mijn tweede huis en wat hou ik toch ontzettend van de fijne sfeer, de liefde voor alles wat mooi is, de lieve meiden die je in de watten leggen en al het lekkers wat ze serveren.  

Inmiddels al weer 8 jaar een begrip en nu onder de bezielde leiding van foodie Eva. Ze serveren heerlijke koffie van White Label, goddelijke taartjes, tosti’s waar je je vingers bij aflikt met de beste ketchup en nog veel meer. Deze parel moet je zeker een keertje bezoeken als je in de buurt bent. Check dan ook meteen de mooiste bloemenwinkel aan de overkant en de andere buren Petit Depot en Brick.
Jules

Bij Jules aan de Turfmarkt met uitzicht op het Spaarne is het ultiem genieten.
De combinatie van het stijlvolle interieur, de mooiste koffies geserveerd in fraai aardewerk en allerlei lekkers voor erbij (de kaneelbroodjes zijn mijn favoriet) maken deze Specialty Coffee Bar tot een fijne hotspot waar ik graag kom.

Eigenaren Linda en Renwe hebben er alles aan gedaan om van hun zaak een plek te maken waar je je snel thuis voelt. Op het zonnige terras kun je genieten van bedrijvigheid van de stad, met langsvarende bootjes en locals op de fiets valt er genoeg te zien.
Ax Specialty Coffee

Ax Specialty Coffee is het kleinste koffiebarretje van Haarlem, maar zeker een aanrader. Eigenaar Axel werkte jaren in verschillende koffiezaken en met het openen van zijn eigen coffee bar in het historische centrum van Haarlem is er een droom uitgekomen. Bij Ax zit je goed voor mooie koffies, bijzondere theeën, ’awesome’ Prana Chai, ambachtelijke patisserie, croissants en ontbijt. Ax hecht veel waarde aan duurzaamheid en kwaliteit, daarom werkt hij graag samen met lokale ondernemingen. Ieder met een passie voor het product dat zij leveren.

Heb je zin in een pastel de nata voor bij die heerlijke koffie van Ax? Of liever een lekkere lunch? Check dan de deli van buurvrouw De Slagersdochter.

Guusje verkoopt de heerlijkste ambachtelijke producten: kazen, frisdrank, bier en wijnen met de mooiste etiketten, olie & azijn, vers belegde broodjes die je móet proeven. Huisgemaakte salades, vlees, vis, maar ook vegan producten.
Anne&Max

Anne&Max is al sinds 2005 gevestigd in Haarlem, inmiddels hebben ze een nieuwe locatie, namelijk op de Grote Markt, met een fantastisch terras. Inmiddels ben ik dus al 18 jaar trouwe bezoeker van deze huiskamer in de stad. Anne&Max heeft inmiddels 29 vestigingen door heel Nederland. Ze staan voor duurzaamheid, gastvrijheid, eerlijk ondernemen en ze zijn planeetaardig. Voor wat betreft de koffie zit je zeker goed. Ze serveren de koffie van Utrechtse brander Keen. Bij alle vestigingen kun je terecht voor all day breakfast & brunch, koffie & taart, lunch, high tea & borrel.
Cleeff Frans Hals & Kleverparkweg

Cleeff heeft twee vestigingen in Haarlem. Bij Cleeff Frans Hals serveren ze niet alleen koffie van White Label, maar ook huisgemaakte lunch, taart en borrel, binnen én buiten op het terras in de patio. Of je haalt er een koffie to-go voor onderweg. Je vindt ze naast het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland. Deze vestiging is ingericht in fijne pastelkleuren door Studio Paradijs.

Cleeff in het Kleverpark is gevestigd in een tof pand, waar vroeger de apotheek zat. Eigenaren Merel en Rik hebben ook hier een prettige sfeer gecreëerd met veel licht en een houten vloer, waardoor het goed toeven bij ze is.
Deze blog is geschreven door Femke Ditmars – Fika & Fest

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand