Search
Close this search box.

Afkoelen tijdens de zomerdagen

Het is zomer en het kwik stijgt. De zonnige dagen zijn fijn, maar soms kan het wel erg warm worden en kan verkoeling geen kwaad. Gelukkig zijn de stranden van Bloemendaal en Zandvoort om de hoek. Deze blog geeft je nog meer tips om af te koelen in en om Haarlem tijdens de zomerdagen.
Zwemmen in de Houtvaart

Het liefst neem je een duik in het water als je lichaam verkoeling nodig heeft. Haarlem heeft een groot buitenzwembad. De Houtvaart is een monumentaal openluchtzwembad en is de ideale plek waar je kan afkoelen. Er is een duikplank en een ondiep badje voor de kleintjes. Ook is er een horecagelegenheid.
Picknicken

De schaduw opzoeken kan fijn zijn als de zon volop schijnt. Hoe leuk is het om dat te doen tijdens een picknick? Picknicken is de perfecte manier om samen te komen met vrienden en te genieten van de zomerse dagen. Strijk neer op een kleedje op een van de vele picknickplekken in of om Haarlem onder het genot van hapjes en een drankje.
Varen

Varen is toch wel een van de leukste dingen om te doen in de zomer. Heb je geen boot? Dan kun je er een huren. Op de boot voel je een fijn briesje dat je helpt om een warme dag door te komen. Haarlem heeft mooie grachten die je kunt bevaren. Wijk via het Spaarne uit naar een rustige ligplaats waar je een duik kunt nemen, zoals de Mooie Nel of de Molenplas. Vanaf de boot heb je een heel ander aanzicht van de stad. Dat is leuk om te zien!
Het Wed

Net voorbij Overveen en het bezoekerscentrum Kennemerduinen vind je duinmeer Het Wed. Vooral met kinderen is dit een leuke plek om een zomerse dag door te brengen. Het is een beschut strandje met een meer waar je in kan zwemmen. Vanaf Haarlem is het niet zo ver als de zee en het is een stuk minder toeristisch.
IJs van Pierre

Een ijsje is een van de lekkerste tussendoortjes als het warm is. Haarlem kent veel ijssalons. Pierre is een chocolaterie met ambachtelijk schepijs. De ingrediënten komen grotendeels uit Italië. Ontdek smaken als pistache, bosvruchten yoghurt, zomerkoninkjes, pindarotsjes en witte wolken.
Suppen

SUP staat voor ‘Stand Up Paddle’ en doe je op een SUP-board. Dat is een groot surfboard waar je op kunt staan en rond peddelen. Suppen is een leuke activiteit en kun je het beste doen wanneer de temperatuur hoog is. Op het water is het goed uit te houden en als je erin valt koel je gelijk af! Je kunt SUP-boards huren en lessen nemen. Kan jij je staande houden?

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand