Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laat Haarlem
je veroveren

Verover je geliefde met een authentieke
Valentijnsdag vol kunst, omgeving
en gastronomie.

Een date
in haarlem

Vergeet die bos bloemen en de ballon in de vorm van een hart. Neem je lief mee naar Haarlem. De romantische stad vol met intieme restaurants en gezellige cafés. Trakteer op een lunch, diner of nog beter: een nacht in Haarlem. Boek een kamer in een van de comfortabele hotels en cupido doet de rest ❤️

Nog geen plannen voor Valentijnsdag of wil je gewoon graag wat leuks doen samen? Er zijn heel wat leuke plekken te vinden waar je de liefde kan laten bloeien. Zo kun je samen dineren, romantisch naar de film, musea bezoeken of genieten van muziek. Bekijk onze tips.

ETEN EN DRINKEN IN HAARLEM
Zin om romantisch te dineren? Ga er samen op uit en geniet van de verschillende soorten restaurants in Haarlem. Je kunt borrelen, snel een hapje of culinair uit eten gaan. Alles kan, proef de sfeer en bekijk de mogelijkheden.

KUNST EN CULTUUR IN HAARLEM
Genieten van kunst en cultuur? Laat je verwonderen door de authentieke kunst en cultuur bij verschillende musea. Ontdek bij Anno Haarlem de historie van Haarlem of maak een stadswandeling met gids. Bezoek de vleeshal of De Grote of St.-Bavokerk. Laat je veroveren door Haarlem.

FILMS, THEATER EN MUZIEK IN HAARLEM
Voor een avond uit heeft Haarlem ook een divers aanbod. Ga naar Patronaat voor o.a. popmuziek en ontdek een ruime keuze aan toneel, dans, kleinkunst en cabaret bij de Stadsschouwburg en de Schuur. Met de beste kamermuziekzaal van Europa én de imponerende Grote Zaal biedt Philharmonie je inspiratie, stof tot nadenken, maar vooral een zorgeloos avondje uit. 

Liever samen naar de film? Bekijk de nieuwste films bij Pathé Haarlem, Filmkoepel of de Schuur. 

WINKELEN IN HAARLEM
Sla de grote ketens over en ga lekker struinen door de Gouden Straatjes. Zeven pittoreske zijstraatjes waar je de een na de andere leuke, kleine zaak tegenkomt. Van hippe conceptstores tot vintage shops, curiosa en bijzondere cadeauwinkels.

OVERNACHTEN IN HAARLEM

Gewoon doen: een overnachting boeken. En als het even kan doordeweeks, zodat je de stad als een local beleeft. Ga voor een comfortabel hotel in het midden van de stad, zoals Hotel ML (ook restaurant), Ambassador City Centre Hotel of MAF Haarlem. Of kies voor Boutiquehotel Staats, vlakbij het station in een oud schoolgebouw.

Met de hele familie of een groep? Boek een appartement bij Brass Hotel Suites of Haarlem Hotel Suites. Ook geschikt: Hello I’m Local Boutique Hostel of Stayokay.

Net buiten de stad heb je ook fijne opties, zoals hotel Van der Valk. Volop keuze dus voor een nachtje. Of twee, of drie.

Onze aanraders

Overnachten in sfeervol haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand