Verbazingwekkende

Kunst en Cultuur

Laat je verrassen door de rijke kunst en cultuur van Haarlem. Wordt het een museum, het theater of een wandeling langs historische monumenten?

De artistieke
ziel van Haarlem

Haarlem is een paradijs voor kunstliefhebbers, met een breed scala aan musea, galeries en culturele evenementen. Laat je onderdompelen in het artistieke aanbod van de stad en aanschouw de wisselwerking tussen traditie en innovatie. Kunst en cultuur in Haarlem omarmen en vieren echt de geest van creativiteit. Hier is een glimp van wat deze betoverende stad te bieden heeft:

Haarlem is waar
creativiteit bloeit

Elke dag is er wel theater, muziek, dans of film. Haarlem telt namelijk meerdere theaters, cultuurcentra en een groot poppodium. In Patronaat geniet je van bekende en minder bekende acts en bands uit de hele wereld. Philharmonie is het concertgebouw van Haarlem. En voor cabaret, toneel en theater ga je naar de Stadsschouwburg, gehuisvest in een prachtig pand.

Haarlem,

een rijke geschiedenis
Ontdek de rijke geschiedenis van Haarlem en haar vele monumentale panden en hofjes. Van middeleeuwse straatjes tot prachtige musea zoals het Frans Hals Museum en het Teylers Museum, deze stad biedt een schat aan cultureel erfgoed. Kom en geniet van de schoonheid van deze historische stad!

Ontdek Haarlem en
de rijke geschiedenis

Ontdek de rijke geschiedenis van Haarlem en haar vele monumentale panden. Van middeleeuwse straatjes tot prachtige musea zoals het Frans Hals Museum en het Teylers Museum, deze stad biedt een schat aan cultureel erfgoed. In de kelders van het stadhuis – het hart van de stad dat er al sinds de veertiende eeuw staat – ontdek je alles over de geschiedenis van Haarlem. Bekijk er bijvoorbeeld de animatiefilm Vogelvlucht en zie hoe de imposante Grote of St.-Bavokerk is gebouwd, laat je meevoeren naar de gloriedagen van Haarlem in de Gouden Eeuw en verwonder je over de ontwikkeling die bewoners van deze monumentale stad in de loop der eeuwen hebben doorgemaakt.

Nóg meer Haarlem!

Ontdek het betoverende Haarlem op Instagram! Volg ons op Instagram en laat je meevoeren door de charme en veelzijdigheid van deze prachtige stad. We delen regelmatig adembenemende foto’s en video’s die de rijke geschiedenis, culturele schatten en levendige atmosfeer van Haarlem weerspiegelen.

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand