Zoek
Sluit dit zoekvak.

Honkbalweek Haarlem

Honkbalweek Haarlem is een tweejaarlijks internationaal honkbaltoernooi in Haarlem, dat voor het eerst in 1961 plaatsvond. De eerstvolgende editie van het toernooi wordt gespeeld van 12 tot en met 19 juli 2024 in het Pim Mulierstadion in Haarlem.

Future of baseball

Haarlem, Honkbal hoofdstad van Europa!

Maak een dag Haarlem compleet en breng een bezoek aan de Honkbalweek Haarlem. Een bezoek aan de Honkbalweek Haarlem is een feest voor zowel jong als oud! Naast spectaculaire wedstrijden met topteams uit de hele wereld vind je op het terrein een fanzone, foodcourt zijn er side events en is er elke dag entertainment. Kortom laat je verrassen en breng een bezoek aan het mooiste sportevenement van deze zomer in Haarlem.

De Honkbalweek Haarlem staat garant voor eigentijds tophonkbal en een unieke sfeer. Om de honkbalsport aantrekkelijk te houden voor een breed publiek worden de nieuwste ontwikkelingen in de sport toegepast. De Honkbalweek Haarlem past deze regels ook toe om de sport zo sneller, spectaculairder en verrassender te maken. Er ontstaat hierdoor nog meer actie, meer hits en meer gestolen honken. Kortom een feest voor jong en oud! Naast het hoogwaardige honkbal is de sfeer in en rondom het Pim Mulierstadion geliefd zowel bij spelers als publiek. Op de Honkbalweek Haarlem kan de honkbalsport op een sportieve, feestelijke en ontspannen manier worden beleefd. Van 12 tot met 19 juli 2024 barst het evenement weer los!

Honkbalweek Haarlem

Honkbalweek Haarlem

12 t/m 19 juli 2024

Honkbalweek Haarlem

Het deelnemersveld bestaat dit jaar uit:

Podcast Honkbalweek Haarlem

Via de podcast van de Honkbalweek Haarlem blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de Honkbalweek. Presentatoren Jasper Roos en Dennis Duin geven maandelijks een kijkje achter de schermen van de organisatie van de Honkbalweek, duiken de geschiedenisboeken in en praten je bij over het laatste nieuws rondom het toernooi.

Team Spain

De eerste ploeg die we willen voorstellen, is Honkbalweekdebutant Spanje. Hoewel deze Zuid-Europeanen dus pas voor het eerst afreizen naar Haarlem, kun je dankzij hun vijftien bronzen medailles op het Europees kampioenschap met recht zeggen dat zij al sinds mensenheugenis de best-of-the-rest zijn achter Nederland en Italië.

De laatste jaren lijkt de ploeg van bondscoach Nelson Prada steeds meer in staat de dubbel-hegemonie te doorbreken. De Europese titel van vorige zomer bewijst dat de Spanjaarden zich tegenwoordig zelfs goed kunnen meten met de eeuwige rivalen.

Team Italy

Team Italië, momenteel 14e van de wereld, speelt onder leiding van manager Mike Piazza. Piazza, lid van de Baseball Hall of Fame en ex-Major League Baseballspeler van onder andere de Los Angeles Dodgers en New York Mets, neemt een sterke selectie mee uit Italië en wil laten zien dat Italië bij de beste honkballanden ter wereld hoort.

Honkbalweek Haarlem APP

Binnenkort kun je hier de officiële Honkbalweek Haarlem app vinden om te downloaden!

Veelgestelde vragen

De Honkbalweek Haarlem vindt van 12 t/m 19 juli 2024 plaats.

Bezoekers kunnen genieten van een scala aan faciliteiten, waaronder voedsel- en drankkraampjes, merchandise stands, en EHBO-posten. Er zijn ook vaak speciale voorzieningen voor mindervaliden.

Het evenement vindt plaats in het Pim Mulier Stadion in Haarlem. Bezoekers kunnen het stadion bereiken met het openbaar vervoer, de fiets, of de auto. Er is vaak beperkte parkeergelegenheid beschikbaar.

Pim Mulierlaan 1, 2024 BW Haarlem

Team Kingdom of the Netherlands, Team USA, Team Japan, Team Chinese Taipei, Team Spain en Team Italy.

Reguliere tickets variëren van €14,- (jeugd) tot €38,-. Zie Honkbalweek Haarlem 2024 | CM Tickets  (ticketlink toevoegen)

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand