Haarlem Vinyl Festival

Het driedaags festival waarin passie voor vinyl en muziek centraal staan.

  Ontdek

Haarlem Vinyl Festival

Het driedaags festival waarin passie voor vinyl en muziek centraal staan.

Live muziek & Vinyl

Het Haarlem Vinyl Festival is een waar paradijs voor vinylliefhebbers en muziekfanaten! Dit driedaagse evenement barst van de activiteiten, optredens en ontdekkingen die allemaal draaien om de liefde voor vinyl. Mis het allereerste Haarlem Vinyl Festival niet, waar passie voor muziek en vinyl samenkomen in een bruisende sfeer van ontdekking, genot en samenzijn.

YĪN YĪN + Baby’s Berserk + Snackbar • Haarlem Vinyl Festival

Onderdeel van Haarlem Vinyl Festival

Vinylmarkt

Vinylmarkten zijn schatkamers voor muziekliefhebbers en verzamelaars. Hier komen gepassioneerde mensen samen om zeldzame en vintage vinylplaten te ontdekken, te ruilen en te kopen. De sfeer is doordrenkt met de nostalgische geur van oud vinyl en het geluid van krakende naalden, en elke kraam belooft een unieke muzikale schat.
Vinylplaten, geliefd om hun warme geluid en tastbare charme, vormen een tijdloos symbool van muziekcultuur. De draaiende schijven met hun kenmerkende groeven brengen muziek tot leven op een manier die digitale formaten zelden evenaren. De kunstzinnige albumhoezen en de vreugde van het doorbladeren maken vinyl tot een blijvende favoriet onder muziekliefhebbers en verzamelaars.

Tijdloze muziek

Houtbaar Haarlem

Na twee erg stille jaren staat Houtbaar sinds 2022 weer op de kaart van de Haarlemse horeca. En hoé: de prachtige tuin in combinatie met de houten shack met Berlijnse biergarten vibes leent zich uitstekend voor een speciale dag of avond en schaart zich daarom bij een van de nieuwe paradepaardjes van Haarlem.

Bugsy’s

Feestcafé Bugsy’s, al jaren het beste feestcafé van Haarlem en omstreken!!

Brasserie van Beinum

Van Beinum is een bruisende horecagelegenheid in het centrum van Haarlem.

Eetcafé Coster 52°

Coster52° is het Haarlemse café restaurant dat staat voor lokaal, huisgemaakt en vers!

Proeflokaal in den Uiver

In den Uiver is ontstaan toen in 1981 een ex-KLM-purser de voormalige vishandel heeft ingericht als Proeflokaal en vernoemd naar de legendarische DC-2 “De Uiver” (Ooievaar).

Bobbi Bar-Dancing

Bobbi Bar-Dancing is een bar en discotheek waar een gezellige 80’s-vibe hangt. Van borrels tot hele avonden uit, bij Bobbi zit je goed!

Cocktail Bar Wigbolt

Cocktail Wigbolt, ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt. Je kunt er terecht voor cocktails, een ruime selectie aan gedistilleerde drankjes en kleine hapjes voor bij de borrel. Twee rasechte Haarlemmers runnen op steenworp afstand van de Grote Markt Haarlems beste bar bomvol Haarlemse helden. Cocktailbar Wigbolt is in 2015 en 2016 door het Haarlemse publiek en de vakjury uitgeroepen tot de beste bar van Haarlem.

Cafe De Hoek

Een gezellig bruin café aan de rand van het centrum.

Café Bert

Hét buurtcafé waar iederéén thuis is!Voetbal, darts, biljart, kaarten (poker & klaverjas), tafeltennis, altijd onder het genot van bier en bitterballen. En .. natúúrlijk: VEEL LIVE MUZIEK!! Onze huiszangeres Dana Blue staat garant voor een gezellige avond bomvol muzikaal spektakel!! Ook zetten we de KARAOKE vrolijk voor jullie aan en mogen ‘aanstormende talenten’ altijd onze muziekinstallatie even uitproberen! Dus, trek je stapslippers aan en wandel naar Café Bert!

Cafe Marktzicht

Restaurant in Haarlem

Haarlem en Vinyl

In 1958 werd de platenperserij Artone, tegenwoordig Record Industry, opgericht in Haarlem. Hedendaags is deze perserij een van de grootste platenperserijen in Europa. Door de populariteit van vinyl platen en de toenemende interesse van muzikanten richting vinyl produceert Industry Records jaarlijk nog altijd ruim 10 miljoen platen voor de binnenlandse en buitenlandse markt. De liefde tussen Haarlem en vinyl bestaat dus al sinds de jaren ’50!

Reserveer je
overnachting

Sinds het voorjaar van 2023 kun je ook je hotel of B&B in Haarlem boeken via Moonback. Via deze eerlijke boekingssite krijg je geen gemanipuleerde zoekresultaten te zien en ontdek je direct wat er in de omgeving van je hotel te doen is. Waar blijf jij vannacht slapen? 

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand