Recherche
Fermer cette boîte de recherche.

WINKELEN IN HAARLEM

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

Van vintage
tot fashion

Van grote modeketens tot bijzondere boetiekjes en lokale markten. Haarlem heeft het allemaal. En dát maat het shoppen hier zo leuk.

Bang & Olufsen Ynter Haarlem

Luxe en mooi vormgegeven tv’s, audiosystemen en automatiseringsproducten voor in huis van het eigen merk.

La joaillerie dans l'air du temps

Jewellery in Style est un magasin à domicile qui propose une vaste collection de bijoux élégants dans de nombreux styles différents.

eve.

Heerlijke winkel met leuke comfortabele mode. Altijd eerlijk en deskundig advies en als vanzelf ‘ service with a smile’.

Les rues d'or

Een doorsnee-aanbod? Dat vind je juist niet in de Gouden Straatjes. Wél een ouderwets gezellige winkelsfeer en talloze bijzondere boetieks. Van conceptstores en vintagewinkels tot ambachtelijke speciaalzaken en exclusief design.  

De zeven Gouden Straatjes liggen rond de Grote Markt, het centrale plein in het hart van de stad. Elke straat heeft wel iets bijzonders. Ontdek de Instagramwaardige Warmoesstraat, de laatste modetrends in de Anegang, de prachtige panden in de Gierstraat, de creatieve Schagelstraat en de stijlvolle Zijlstraat. En vergeet de Koningstraat niet; dat is een echte must-see. De Kleine Houtstraat behoort niet alleen tot de Gouden Straatjes, maar is ook nog eens tweemaal uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. 

Zones commerciales

Ook buiten het centrum zijn winkelcentra te vinden. Centrum Schalkwijk is een winkelcentrum met supermarkten, winkels en informele horeca. De Generaal Cronjéstraat is een winkelstraat in Haarlem-Noord. Er bevinden zich ongeveer diverse 150 winkels. Van kledingwinkels tot drogisterijen en van restaurants tot speciaalzaken. 

Grand marché

Schalkwijk Haarlem

Gedempte Oude Gracht (en anglais)

Rue du Grand Bois

Rue transversale

Général Cronjéstraat

Rue Barteljoris

Marchés

Een marktbezoek beidt de kans om direct van producten te kopen. Dat zorgt voor verse producten en een persoonlijke touch. Het ontdekken van unieke, handgemaakte en lokale producten biedt een winkelervaring die je in gewone winkels niet vindt.  

In Haarlem zijn wekelijks verschillende markten te bezoeken. De bekendste markt is op de Grote Markt. Op maandag en zaterdag staan hier marktkramen met verswaren, bloemen, kleding en ambachtelijke producten. Voor biologische producten moet je naar de biomarkt op de Botermarkt op vrijdag. Op maandag en zaterdag staat er ook een markt op de Botermarkt. Hier vind je onder andere tweedehands spullen. In Haarlem-Noord is elke donderdag markt in de Floresstraat. Dit is een gezellige markt vol hapjes. In Schalkwijk is op het Californiëplein, om de hoek van winkelcentrum Centrum Schalkwijk, een gezellige markt te vinden op dinsdag. In de Amsterdamse buurt kan je elke vrijdag terecht bij een markt op de Zomerkade. Hier vind je onder andere biologische producten. Tussen juni en oktober staat er om de zaterdag een gezellige antiekmarkt op de Dreef. Hier kun je heerlijk snuffelen tussen antieke spullen. Elke eerste zaterdag van de maand staat er een bio-markt in de Haarlemmer Kweektuin. De voeding die wordt verkocht is zoveel mogelijk regionaal geproduceerd.  

Horeca

Que ce soit le lundi, le mercredi ou le samedi, les bars et les restaurants de Haarlem sont toujours très animés. La plupart des cafés et restaurants se trouvent autour de la Grote Markt, sur l'Oude Groenmarkt, la Klokhuisplein et la Riviervismarkt. Ne manquez pas non plus de vous promener dans les rues Lange Veerstraat et Warmoesstraat si vous avez faim.

VVV Haarlem

Leuke Haarlemse souvenirs shoppen? Of meer weten over winkels in Haarlem? Bezoek VVV Haarlem op de Grote Markt. Dit is een toeristisch informatiekantoor waar je terecht kan met al je vragen over de stad. Bij VVV Haarlem haal je onder andere wandelfolders, een stadsplattegrond en museumtickets.  

Bienvenue à Haarlem

Menu

Menu

Aujourd'hui

Demain

Cette semaine

Ce week-end

Ce mois-ci