Geniet

Sur et près de l'eau

Doe als de Haarlemmers: huur een boot en ga te water om de stad van de andere kant te bekijken.

La navigation de plaisance à Haarlem

Het leven in Haarlem speelt zich af op en om het water, met terrassen, bruggen en heel veel boten. Om dit te aanschouwen, is het leuk om het water op te gaan. Maak een rondvaart, huur een bootje of een supboard. De Haarlemse grachten, de terrasjes langs het water en het uitzicht op de prachtige monumenten maken van je vaartocht een speciale belevenis.

Rondvaart

Geef je bezoek aan Haarlem een extra dimensie met een rondvaart over het Spaarne. Je zult ervaren dat je de stad heel anders beleeft. Zeker als je je rondvaart ook nog combineert met een culinaire proeverij, een museumbezoek of een tocht door de omgeving. Ook een aanrader voor een huwelijksfeest, groepsuitje of zakelijk evenement.

Bootje huren of suppen

op het Spaarne
Wil je liever zelf de route bepalen? Huur dan een bootje bij een van de bootverhuurorganisaties. Voor de meeste bootjes heb je geen vaarbewijs nodig. Wel is het handig om de waterrecreatiefolder mee te nemen. Deze kun je opvragen bij de bootverhuurder, halen bij het havenkantoor van de Havendienst Haarlem (ter hoogte van de Prinsenbrug), VVV Haarlem of downloaden via de website. Haarlem staat bekend om haar vele en mooie grachten. Door deze te bevaren, ontdek je de historische binnenstad vanaf het water! Op diverse plekken rond het Spaarne kun je ook een supboard huren om te suppen (stand up paddling). Zo kun je in je eigen tempo peddelen over het Spaarne en de grachten van de historische binnenstad. Nog nooit op een supboard gestaan? Geen zorgen! Het is mogelijk om lessen te nemen.

Met eigen boot

Heb je zelf een boot? Ook dan is Haarlem een prachtige stad om aan te doen. De Spaarnestad is onderdeel van de Staande Mast Route waardoor doorvaart van pleziervaart mogelijk is. Op de website van de Gemeente Haarlem lees je meer over brugtijden en ligplaatsen.

Veelgestelde vragen

Er zijn veel wateractiviteiten te doen in en om Haarlem. Zo kun je zeilen, suppen, roeien, zwemmen, varen, kanoën, vissen en rondvaarten doen.

Zeker! Bloemendaal aan Zee en Zandvoort zijn snel en gemakkelijk te bereiken. Lees meer over de omgeving van Haarlem.

Ja! Haarlem heeft drie zwembaden, waarvan één een buitenbad. Lees meer over zwemmen in Haarlem.

Vanwege veiligheid is dit niet toegestaan. Lees hier waar je in Haarlem veilig kunt zwemmen.

Menu

Menu

Aujourd'hui

Demain

Cette semaine

Ce week-end

Ce mois-ci