Recherche
Fermer cette boîte de recherche.

ONTDEKKEN

In Haarlem kun je cultuur ontdekken op de vierkante meter en ook voor kinderen is er veel te doen, zien en leren.

Dit wil je
niet missen

In Haarlem kun je cultuur ontdekken op de vierkante meter en ook voor kinderen is er veel te doen, zien en leren. Kunstschatten uit het verleden, producties van nu, bouwstenen van de toekomst: je kunt ze hier allemaal op speelse wijze ontwaren. Kijk eens met andere ogen naar de (eigen) stad, er valt nog zoveel te ontdekken. Dit wil je niet missen!

Des maîtres hollandais à l'art moderne, du cinéma d'art et d'essai au théâtre pour enfants, du concert pop à l'histoire de la ville : les amateurs d'inspiration, d'art et de culture trouveront certainement à Haarlem de quoi satisfaire leur faim. Haarlem abrite non seulement le plus ancien musée des Pays-Bas, mais le centre ville monumental regorge de lieux culturels, d'histoire (de l'art) et d'initiatives créatives.

cultuur in haarlem

de stad bruist

Frans Hals

Frans Hals In het Frans Hals Museum in Haarlem ontdek je oude, moderne en hedendaagse kunst. Zo kun je een heel mooi poppenhuis bekijken van zo’n 270 jaar oud gebouwd door Sara Rothé, een hele rijke dame. Niet om zelf mee te spelen, maar als een soort mini-museum, dat ze aan bezoek kon laten zien. Het poppenhuis bevat wel 1000 kleine, handgemaakte voorwerpjes en er woont zelfs een huisdier! Kun jij m vinden? Kom deze herfst naar binnen gluren in het Frans Hals Museum locatie hof. Pak dan ook vooral een familieboekje bij de balie en ontdek samen de tentoonstelling Haarlemse Helden. Andere Meesters met daarin alle schuttersstukken van Frans Hals. Neem aan het eind van je bezoek een tekenvel mee en maak thuis je eigen portret. Frans Hals is natuurlijk wel benieuwd naar jouw resultaat…via Facebook of Instagram kun je laten zien dat jij een meesterkunstenaar bent!

Musée Teylers

Teylers, Museum van de Verwondering, is het oudste kunst-, natuurhistorisch- en wetenschapsmuseum van Nederland. Met recht een plek van ontdekken en verwonderen. Voor de jongste bezoekers vind je er het online prentenboek ‘Beer is los’. Op een speelse manier kun je via dit digitale boek het bezoek aan Teylers Museum samen met je kind voorbereiden. In het Teylers Museum wemelt het van de dieren, wist je dat? In bijna elke zaal zitten er een paar verstopt. Loop maar eens mee, dan vind je ze misschien! Er zijn drie speurtochten beschikbaar over de vaste collectie. Je kunt de gratis speurtocht ophalen bij de ticketverkoop in de entree van het museum. Teylers Museum staat en ligt vol met fantastische, rare, mooie en gekke apparaten, beesten, boeken, munten, schilderijen en tekeningen. Op zondagmiddag leer je ze beter kennen tijdens de workshops voor de hele familie.

Anno Haarlem

Bekijk de animatiefilm Haarlem in vogelvlucht en zie hoe de imposante Grote of St.-Bavokerk is gebouwd, laat je meevoeren naar de gloriedagen van Haarlem in de Gouden Eeuw en verwonder je over de ontwikkeling die bewoners van deze monumentale stad in de loop der eeuwen hebben doorgemaakt.

In de kelders van het stadhuis – het hart van de stad dat er al sinds de veertiende eeuw staat – ontdek je alles over de geschiedenis van de stad bij Anno Haarlem.

Bezoek Anno Haarlem en laat je inspireren tot het ontdekken van de stad. Wie vragen heeft of meer wil weten over Haarlem, kan terecht bij het bezoekadres van VVV Haarlem wat naast Anno Haarlem gelegen is.

Koepelkathedraal Haarlem

Uitzonderlijk kerkgebouw, dat uit oogpunt van architectuurontwikkeling samen met de Sagrada Familia in Barcelona, de Sacré Coeur in Parijs, de Westminster Cathedral in Londen en de Koekelbergbasiliek in Brussel, behoort tot de top-5 van de grote kerkgebouwen, die tussen 1850 en 1950 verrezen zijn. Meer dan 50 belangrijke Nederlandse kunstenaars hebben aan dit gebouw meegewerkt, waaronder Jan Toorop en Mari Andriessen.

Promenades en ville

Wil je graag met een eigen groepje op een andere dag of een ander tijdstip een stadswandeling maken onder leiding van een gids? Ook dat is mogelijk. De kosten voor een gids bedragen € 100,- voor een Nederlandstalige wandeling en € 115,- voor een wandeling in het Duits, Engels of Frans. De duur van de wandeling is 90 minuten en ook hier geldt een maximum groepsgrootte van 14 personen.

Vous pouvez également choisir le point de départ et d'arrivée de votre choix. Toutefois, tenez compte de l'affluence ou demandez conseil à l'office du tourisme. Vous décidez également du thème de la promenade, en choisissant la promenade générale des monuments historiques ou un autre thème comme décrit ci-dessous.

Bienvenue à Haarlem

Menu

Menu

Aujourd'hui

Demain

Cette semaine

Ce week-end

Ce mois-ci