Zoveel te

Faire

In een stad met zo veel geschiedenis kom je ogen tekort.

Ontdek Haarlem

In Haarlem is veel te beleven. De stad bruist van activiteiten. Bewonder beroemde musea, bezoek tentoonstellingen, geniet van muziekoptredens of bekijk de mooiste films. Om het gemakkelijk te maken, staan alle geplande activiteiten in de uitagenda.

Musées

Van de Gouden Eeuw tot hedendaagse kunst. In Haarlem barst het van de musea en galeries. Wist je dat in Haarlem het oudste museum van Nederland vindt? Laat je verrassen door de mooiste kunstwerken en bijzonderste verhalen.

Achats

in de Gouden Straatjes
Niet voor niets is Haarlem meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstad van het land. Het centrum is compact en je vindt er een mooie mix van grote warenhuizen, kleine boetieks en unieke speciaalzaken. Vanaf de Grote Markt lopen in drie richtingen de winkelstraten: de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Even uit de drukte, op zoek naar bijzondere winkelconcepten? Wandel dan door de Gouden Straatjes, zeven pittoreske zijstraten van de Grote Markt.

Culinaire

Que ce soit le lundi, le mercredi ou le samedi, les bars et les restaurants de Haarlem sont toujours très animés. La plupart des cafés et restaurants se trouvent autour de la Grote Markt, sur l'Oude Groenmarkt, la Klokhuisplein et la Riviervismarkt. Ne manquez pas non plus de vous promener dans les rues Lange Veerstraat et Warmoesstraat si vous avez faim.

Veelgestelde vragen

Via Haarlem Tickets bestel je tickets voor verschillende activiteiten in de stad. Zo boek je een museumbezoek, een rondvaart of een rit met het openbaar vervoer.

De top 10 bezienswaardigheden staan hier op een rijtje.

Zeker. De VVV organiseert stadswandelingen met gids. Ook zijn er routes uitgestippeld die je zelfstandig kunt bewandelen. Dit is een leuke manier om de stad te ontdekken.

Réservez votre nuitée

Depuis le printemps 2023, vous pouvez également réserver votre hôtel ou votre chambre d'hôtes à Haarlem via Moonback. Grâce à ce site de réservation honnête, vous ne verrez pas de résultats de recherche manipulés et vous découvrirez immédiatement ce qui se passe dans les environs de votre hôtel. Où séjournez-vous ce soir ? 

Menu

Menu

Aujourd'hui

Demain

Cette semaine

Ce week-end

Ce mois-ci