Search
Close this search box.

18 mrt.

Waste me

Waste Me is een dansperformance van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio, en een stevig commentaar op de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Een ferm pleidooi voor consuminderen.

Informatie

Waste Me is een dansperformance van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio, en een stevig commentaar op de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Een ferm pleidooi voor consuminderen.

Over voorstelling Waste me

Welkom aan de achterkant van de wegwerpmaatschappij. Uit een grote afvalberg kruipen vijf performers tevoorschijn. Ze gooien spullen, afval en elkaar weg. Ze worden spullen, de spullen zijn hun leven. Fabrieksmatige bewegingen en kuddegedrag wisselen elkaar af. Is het Utopia of zijn ze in de hel beland? Ze wachten op iets, een verlossing, een nieuwe wereld. Kunnen ze zich uit deze zelfgemaakte gevangenis bevrijden?

Moisio confronteert je met de harde werkelijkheid, maar neemt je ook mee naar de wereld waar mensen waardevoller zijn dan spullen, waar geluk belangrijker is dan bezit. Naar het echte Utopia… Het decorbeeld is de exacte hoeveelheid afval die een Europeaan weggooit in een jaar. Waste Me is een mix van dans, theater, trash art en livemuziek.

Cecilia Moisio over Waste Me

“Ik wil een stuk maken over de consumptiemaatschappij en onze Westerse wegwerpcultuur. We leven in een wereld van geld, massaconsumptie en hierdoor ook enorme hoeveelheden afval. Per jaar produceren we per persoon 500 kg trash. Van kleins af aan worden we gebombardeerd met reclame. In Amerika herkennen tweejarigen de gouden bogen van McDonald’s al voordat ze de letter M kennen. Waste Me gaat over de absurditeit van alsmaar spullen kopen en de hunkering naar meer, meer, meer. Deze voorstelling komt voort uit de persoonlijke behoefte om er iets aan te doen, om een gesprek te beginnen en een activistische voorstelling te maken.”

HET MEEST CULTURELE UITJE IN HET CENTRUM VAN HAARLEM

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voor­stel­lingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop van je theater- of filmbezoek vooral gezellig napraten in ons Schuurcafé!

Datum en tijd

Dinsdag 18 MAART
19:30 uur
De Schuur
Woensdag 19 MAART
19:30 uur
De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand