War Pony

Realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat, winnaar van de Caméra d'Or en vele andere prijzen.
INFORMATIE
Realistisch drama en een intiem portret over het leven in het Pine Ridge Reservaat, winnaar van de Caméra d'Or en vele andere prijzen.

In het Pine Ridge Reservaat in de staat South Dakota wonen Matho en Bill, twee Oglala Lakota jongens. Bill is een 23-jarige jonge man en vader van twee kinderen bij twee verschillende vrouwen. Ondernemend als hij is, ziet Bill overal een kans om aan geld te komen, bijvoorbeeld met het fokken van poedels. Tijdens een van zijn betaalde klusjes ontmoet hij Tim, een rijke kalkoenhouder die een ranche heeft net buiten het reservaat en Bill een baantje aanbiedt. Ondertussen kan de 12-jarige Matho niet wachten om volwassen te worden en wil hij vooral gezien worden door zijn vader, die drugsdealer is. Diefstal, drugsdealen met zijn vader’s voorraad, Matho en zijn vrienden werken zich steeds in de nesten. Hoewel Matho en Bill elkaar niet kennen, kruisen ze elkaars pad en blijken ze veel met elkaar gemeen te hebben.

Debuterende regisseursGina Gammell en Riley Keough benadrukken dat hun film een collectieve prestatie is in nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die meeschreef aan het scenario en te zien is in de verschillende rollen. Dit draagt bij aan het authentieke karakter van de film, die tegelijkertijd een ode is aan het leven in het reservaat.

WANNEER
Dinsdag 6 juni
16:40
Woensdag 7 juni
11:15
Vrijdag 9 juni
11:15
Zaterdag 10 juni
13:15
Zondag 11 juni
21:15
Woensdag 14 juni
11:15

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand