Search
Close this search box.

11 dec.

Vrouwejaars 2024

Na het succes van de Vrouwejaars 2023, waarbij allerlei vrouwelijke artiesten in uitverkochte zalen hun blik op de actualiteit gaven, zijn Yora Rienstra en Teddy Tops terug met de Vrouwejaars 2024!

Informatie

Na het succes van de Vrouwejaars 2023, waarbij allerlei vrouwelijke artiesten in uitverkochte zalen hun blik op de actualiteit gaven, zijn Yora Rienstra en Teddy Tops terug met de Vrouwejaars 2024!

Een nieuwe editie met gloednieuw materiaal.

De oudejaarsconference is een traditie die begon in 1954 met Wim Kan. Ook wij, Yora Rienstra en Teddy Tops, weten niet beter dan dat we elk jaar op 31 december met het gezin voor de tv zaten en keken naar een man in een pak of met bretels aan die ons zijn kijk gaf op het afgelopen jaar. Inmiddels is het 2024 en vinden we dat het tijd is voor een Vrouwejaars. In deze shows geven vrouwen uit verschillende hoeken in spoken word, comedy, zang, columns en andere acts hun blik op deze tijd en het jaar 2024. In grote en kleine onderwerpen. De actualiteit door de ogen van vrouwen, gehost door Yora en Teddy. Iedereen is welkom!

Met: Yora Rienstra, Teddy Tops en een selectie uit onder anderen: Kim Schuddeboom, Lotte Velvet, Maartje en Kine, Marie Koet, Kiki Schippers, Celine Schrama, Malou Holshuijsen, Vera van Zelm, Sandy Bosmans, Wina Ricardo, Asmae Ammadaou en Vera Marijt.

Yora Rienstra is cabaretier en programmamaker. Ze studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2009 won ze de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hierna maakte ze achtereenvolgend 6 solovoorstellingen. Daarnaast was ze vaste presentator van het BNNVARA-programma Rambam. Ook had ze haar eigen radioprogramma over kleinkunst op Radio 2. Sinds 3 jaar maakt en presenteert Yora docuseries bij de VPRO waaronder Half Holland Dakloos over de woningcrisis. Sinds 2024 is ze vaste columnist bij de Nieuws BV op radio 1.

Teddy Tops is programmamaker en cultuurjournalist. Ze presenteert het VPRO-programma Een Uur Cultuur, is artistiek leider van Mensen Zeggen Dingen, het spoken word-platform van Nederland, Belgie en Curaçao. Ze maakt programma’s en MC’t bij onder andere Oerol, Lowlands en Theaterfestival Boulevard. Momenteel schrijft ze ook aan een debuutroman bij Nijgh & Van Ditmar.

Datum en tijd

Woensdag 11 DECEMBER
20:30 uur
Theater De Liefde

Prijzen

€ 19,00

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand