VOICES6 KOMT MET NIEUW MUZIKAAL PASSIE CONCEPT

Vocalgroup Voices6 maakt bekend dat het dit jaar een nieuwe muzikale traditie wil starten: A Ceremony of Passion | Lessons & Sacred Songs.
INFORMATIE
Vocalgroup Voices6 maakt bekend dat het dit jaar een nieuwe muzikale traditie wil starten: A Ceremony of Passion | Lessons & Sacred Songs.

De 4 mannelijke zangers, die allen verbonden zijn geweest aan de Koorschool te Haarlem, willen hiermee een breed publiek kennis laten maken met de schoonheid van de Passiemuziek. Omlijst door lezingen die het verhaal van ‘Passie’ op een eigentijdse wijze vertellen.

“Veel mensen zullen ‘A Festival of Nine Lessons and Carols’ kennen. Een viering die traditioneel daags voor kerst plaatsvindt, en met name in Engeland populair is. Hierbij worden 9 korte lezingen afgewisseld met het zingen van ‘Carols’. Het is een concept waar we hier in Haarlem bekend mee zijn. Vanuit de liefde voor muziek, en de warme connecties met het Muziekinstituut St. Bavo, achten wij de tijd rijp voor een ‘Passie’ variant.”

Van Coldplay tot T.L. de Victoria

A capella zang vormt de basis van de dienst. Van de Tenebrae Responsories van T.L. de Victoria en werken van onder andere componisten als Tallis, Duruflé, De Morales tot Coldplay met ‘When I need a friend’.

Voices6

Sander van Leeuwen (countertenor), Robert Jan Schouten (tenor), Daniel Heijne (bariton) en Ivo Cottaar (bas). Voor deze gelegenheid o.l.v. Fons Ziekman

Prijzen

Gratis

WANNEER
Zondag 2 april
16:30–17:30

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand