Vijfhoekkunstroute

De Vijfhoekkunstroute is een evenement in een van de charmantste wijken van Haarlem; de Vijfhoek. Een wandeling door de wijk voert je langs het werk van zo'n 80 kunstenaars uit Haarlem en omgeving.
INFORMATIE
De Vijfhoekkunstroute is een evenement in een van de charmantste wijken van Haarlem; de Vijfhoek. Een wandeling door de wijk voert je langs het werk van zo'n 80 kunstenaars uit Haarlem en omgeving.

Vijfhoekkunstroute 13 en 14 mei 2023

Haarlemse kunstenaars exposeren in het weekend van 13 en 14 mei hun werk in de Haarlemse wijk de Vijfhoek. Galeries, ateliers, winkels, horeca, bedrijven en particulieren openen hun deuren of stellen etalages beschikbaar waarin kunstenaars hun werk kunnen laten zien. Bezoekers wandelen tijdens deze kunstroute door een van de mooiste en gezelligste wijken van Haarlem.

De route voert onder andere door het Proveniershof met muziek en gedichten. 

In de Nieuwe Kerk is de centrale overzichtsexpositie, waar van iedere kunstenaar één werk te zien zal zijn. Nieuw dit jaar is dat de werken verdeeld zullen zijn in twee delen, een deel vrij werk en een deel met werk van de kunstenaars die zich voor hun werk hebben laten inspireren door het thema ‘Hemelbestormers’.

Expositielocaties zijn te herkennen aan de Vijfhoekkunstroute-wimpel en wellicht dit jaar ook een ladder naast de deur. Ook is er een catalogus verkrijgbaar met daarin van iedere kunstenaar een foto van een werk, gedichten en een plattegrond met expositieadressen van de route. Deze catalogus is inmiddels een heus collectorsitem geworden.

Opening met parade

Op vrijdag 12 mei om 19.30 uur start de Vijfhoekkunstroute met een feestelijke parade. Deze start bij de Raaks Halle (Drossestraat 2) en leidt naar de Nieuwe Kerk, waar de Vijfhoekkunstroute omstreeks 20.00 uur geopend zal worden. Deze parade staat uiteraard in het teken van het thema Hemelbestormers. 

 

Kunstroof

Kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen kunnen zichzelf dit jaar uitdagen door tijdens de kunstroute een kunstroof op te lossen. In samenwerking met Let’s Escape Haarlem wordt er dit jaar een escaperoute uitgezet. Deze escaperoute leidt de deelnemers langs verschillende werken van deelnemende kunstenaars in de Vijfhoek. Door te puzzelen, verbanden te leggen en verborgen aanwijzingen te zoeken lossen de deelnemers het mysterie van het verdwenen kunstwerk op. 

Prijzen

Gratis

WANNEER
Vrijdag 12 mei
19:30–21:00
Zaterdag 13 mei
12:00–17:00
Zondag 14 mei
12:00–17:00

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand