UNDERWORLDS

Welke toekomstbeelden doemen op uit een spel met 22 digitale orakelkaarten? In UNDERWORLDS neemt kunstenaarsduo Boogaerdt/vanderSchoot je mee op een reis naar de diepe duisternis van de onderwereld. Een gateway experience waar een oeroude mythe zich spiegelt aan een fonkelende toekomst.

UNDERWORLDS

Over de voorstelling UNDERWORLDS

UNDERWORLDS vertelt het verhaal van de ‘coming of age’ van de moderne digitale mens. Boogaerdt/vanderSchoot nemen het oude Griekse verhaal over Psyche’s zoektocht naar de onderwereld en transformeren het tot een nieuwe visuele vertelling over de ontwikkeling van mensen. Je daalt af in een verbluffende wereld waar oude mythen samensmelten met technologische wezens.

Tijdens een overgangsrite, begeleid door The Shadow Sisters, zul je oude rituelen vermengen met met moderne elementen zoals Instagram filters, reality-shift tutorials en eenhoorns. Hoe kunnen we onze veelzijdigheid omarmen? UNDERWORLDS laat dagdromen, nachtmerries en gamewerelden samenkomen en helpt het menselijk lichaam met al zijn digitale identiteiten zich thuis te voelen in een multiversum.

We Are Public

De voorstelling van woensdag 13 december is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public. Reserveer hier.

Datum en tijd

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand