11 apr.

‘Tsjechov en muziek uit zijn tijd’. Door Remco Melles en het Uriël ensemble

Anton Tsjechov (1860-1904) ontwikkelde zich van kruidenierszoon, naar arts en later naar schrijver van toneelstukken en verhalen.

Informatie

Anton Tsjechov (1860-1904) ontwikkelde zich van kruidenierszoon, naar arts en later naar schrijver van toneelstukken en verhalen.

Zijn ervaringen als arts met gewone mensen op het platteland, vaak in kommervolle omstandigheden, vormden voor hem een bron van inspiratie. Hij schreef toneelstukken die nog steeds worden opgevoerd en verhalen waarin idealen, dromen en verlangens de boventoon voeren. Verteller Remco Melles neemt het publiek mee in deze verhalen.

Het Uriël Ensemble speelt muziek van tijdgenoten van Tjsechov. Er zijn composities te horen van Aleksander Borodin, Sergej Rachmaninov en Aleksandr Skrjabin. De muziek wordt uitgevoerd door Marijn Mijnders (viool), Saskia Viersen (viool), Michiel Holtrop (altviool), Yke Viersen (cello) en Mitsuko Saruwatari (piano).

Een gezamenlijke passie voor kamermuziek van een groep musici leidde in 2004 tot de oprichting van het Uriël Ensemble. Het ensemble bestaat voornamelijk uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanwege hun ruime ervaring op de binnen- en buitenlandse podia groeide het Uriël Ensemble al snel uit tot een van de meeste toonaangevende muziekgezelschappen van het Nederlandse muziekleven. De afgelopen jaren heeft het ensemble in de meeste grote zalen in Nederland opgetreden.

Acteur Remco Melles studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Hij speelde o.a. bij het Zuidelijk Toneel en NNT en was gedurende acht jaar vast acteur bij Toneelgroep Oostpool. Verder was hij op tv te zien in diverse gastrollen, waaronder Flikken Maastricht. Ook is hij te zien in “Radio Deyssel” van Frascati en bij NTjong in Den Haag. Het vertellen is een rode draad in zijn werk.

Datum en tijd

Prijzen

€ 19,00

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand