Tribute to call of the valley

Sandip Bhattacharya (Santoor), Kees van Boxtel (Bansuri), Tammo Heikens (Gitaar) en Latif Ahmed Khan (Tabla) geven een tribute aan de legendarische l.p.
INFORMATIE
Sandip Bhattacharya (Santoor), Kees van Boxtel (Bansuri), Tammo Heikens (Gitaar) en Latif Ahmed Khan (Tabla) geven een tribute aan de legendarische l.p.

 “Call of the Valley”. Kom ontspannen met een avondje Jugalbandi tussen Santoor, Bansuri, Gitaar en Tabla. De 4 musici zijn al jaren actief op vele podia en in tal van bezettingen, nationaal en internationaal en zijn opgeleid in de klassieke Noord-Indiase (Hindustani) muziek door diverse gerenommeerde guru’s.

The “Call of the Valley” tribute Brij Bhushan Kabra, Shivkumar Sharma & Hariprasad Chaurasia maakten in 1967 de legendarische LP “Call of the Valley” met 5 Indiase raga’s. Het instrumentale sfeer album schildert een dag in het leven van een herder in Kashmir, door de verschillende dagdelen en bijbehorende ragas. Het is wereldwijd het best verkochte album met Indiase muziek ooit en was doorslaggevend voor de introductie van Indiase muziek bij een westers publiek. Het innovatieve gebruik van slide gitaar, santoor en bansuri maakte de sound toegankelijker voor westerse luisteraars. 

Sandip Bhattacharya (Santoor), Kees van Boxtel (Bansuri), Tammo Heikens (Gitaar) en Latif Ahmed Khan (Tabla) zijn net als vele anderen die Noord-Indiase muziek studeren enorm geinspireerd door deze ongevenaard prachtige LP. De combinatie van Santoor, Bansuri en Gitaar, begeleid door tabla geeft een rustgevende meditatieve mood. De kleuren die de musici met deze speciale instrumenten op hun palet hebben zijn oneindig. Zondagavond 14 Mei gaan 4 doorgewinterde musici de mood en sfeer van deze opnames nieuw leven in blazen, in geheel eigen stijl. Klanken en moods zeggen veelal meer dan woorden. Kom ontspannen met een avondje Jugalbandi tussen Santoor, Bansuri, Gitaar en Tabla. De 4 musici zijn al jaren actief op vele podia en in tal van bezettingen, nationaal en internationaal en zijn opgeleid in de klassieke Noord-Indiase (Hindustani) muziek door diverse gerenommeerde guru’s.

WANNEER
Zondag 14 mei
20:00–21:45

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand