Topstukken uit het Frans Hals Museum

Ontmoet oude, moderne en hedendaagse kunst.

Topstukken uit het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum is het kunstmuseum van Haarlem. Hier vind je de grootste collectie schilderijen van Frans Hals ter wereld naast werk van andere beroemde Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster, Cornelis van Haarlem en Jacob van Ruysdael. Maar je ontdekt er ook een rijke verzameling kunst van 1880 tot nu, waaronder werk van Piet Mondriaan, Charley Toorop en Sarah Lucas. 

Frans Hals

Frans Hals behoort met Rembrandt en Vermeer tot de meest beroemde en vernieuwende schilders van de Hollandse 17de eeuw. Zijn vlot geschilderde, levendige portretten van échte mensen inspireren al eeuwenlang bezoekers én andere kunstenaars. Bekende moderne kunstenaars zoals Manet en Van Gogh reisden zelfs naar Haarlem om zijn groepsportretten van schutters en regenten te bewonderen.

Portretten

De collectie van het Frans Hals Museum blinkt uit in portretten. Frans Hals was een echte portretschilder, maar ook andere Haarlemse kunstenaars zoals Judith Leyster schilderden volop portretten. Ook bij moderne en hedendaagse kunstenaars zoals Isaac Israels, Leo Gestel, Charley Toorop en Sarah Lucas, is het portret geliefd.

Ontmoet 16de en 17de-eeuwse, moderne en hedendaagse kunst in de Topstukken uit het Frans Hals Museum

Datum en tijd

Prijzen

€ 0,00 – € 16,00

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand