Theaterfestival Camping Eglentier als feestje voor jarige theatergroep

Theatergroep Eglentier bestaat dit jaar 100 jaar. Reden genoeg voor een feestje, dacht de jubilerende theatergroep.
INFORMATIE
Theatergroep Eglentier bestaat dit jaar 100 jaar. Reden genoeg voor een feestje, dacht de jubilerende theatergroep.

Dat gebeurt op ‘zijn Eglentiers’ met een festival dat op een zelfgemaakte camping speelt. Korte voorstellingen op het festivalterrein al dan niet in een theatertent. Theaterfestival Camping Eglentier vindt plaats van 2 tot en met 4 juni 2023 op de grens van Haarlem en Vijfhuizen aan de Vijfhuizerdijk.

Theatergroep Eglentier bestaat dit jaar honderd jaar. De eigenzinnige theatergroep is niet onder een noemer te vangen. Van locatievoorstellingen, via teksttoneelstukken langs muziektheaterproducties in Patronaat, tot het bouwen van een eigen theater. Nu wordt dan een heuse ‘Camping Eglentier’ georganiseerd met als thema ‘Eigenzinnig theater is voor eeuwig!’

Tijdens deze theaterexplosie kan de bezoeker genieten van een groot aantal korte voorstellingen vol zelfspot, komedie en drama. Kortom; een theaterbeleving met een lach en een traan. Voorzitter Rudolf Mensen is blij met het jubileumfestival. “Eglentier zet haar theatertenten neer op een festivalterrein nét op de grens Haarlem en Vijfhuizen. Op ‘Camping Eglentier’ zijn verschillende korte theateracts te beleven, waar bijna alle spelers van Theatergroep Eglentier aan meedoen.”

Op de Camping

Het theaterfestival speelt zich af op een campy camping met eigenaardige eigenaren, wereldvreemde bezoekers, een verdwaald aminatieteam en een ietwat knusse waterrecreatie dat er op de folder heel anders uit zag. Het belooft een theatraal verblijf te worden voor de bezoeker, met in elk hoekje kleine drama’s, vluchtige komedies of uitbundige uitschieters.

“Deze productie zat al een aantal jaren in ons hoofd. Dit honderdjarig jubileum is een perfect moment om het ten uitvoer te brengen. Een feestje voor iedereen. En dat allemaal op een locatie die je niet zou verwachten. Wij slaan onze tenten op aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen, aan de rand van Haarlem op fietsafstand van de stad. Een prachtige locatie waar ook voor de inwendige mens gezorgd wordt,” aldus Rudolf Mensen.

Busvervoer vanaf Haarlem CS

Het campingterrein ligt dan wel op het randje van Haarlem en Vijfhuizen, voor mensen die de afstand tóch te groot vinden, wordt er busvervoer geregeld vanaf Haarlem CS. Speciale museumbussen van het NZH-Vervoersmuseum brengen het publiek naar de ‘camping’. Tickets hiervoor kunnen online aangeschaft worden. Ook is er voldoende plekken voor fietsen en auto’s. Er zijn ook foodtrucks en gelegenheid om een heerlijk drankje te nuttigen. En uiteraard wordt er gezongen rond het ‘kampvuur’.

Theaterfestival Camping Eglentier op 2, 3 en 4 juni 2023. Het festivalterrein opent om 16.00 uur haar poorten en is te bezoeken tot 22.00 uur. De voorstellingen vinden tijdens openingstijden op verschillende momenten plaats. Tickets alleen online te koop via www.eglentier.nl.

Prijzen

€ 20,00

WANNEER
Vrijdag 2 juni
16:00–22:00
Zaterdag 3 juni
16:00–22:00
Zondag 4 juni
16:00–22:00

Menu

Selecteer taal:

Nederlands

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand