Zoek
Sluit dit zoekvak.

15 mei

The Kik Bal Populaire

Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich eraan zou wagen. 

Informatie

Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich eraan zou wagen. 

In de periode waarin alle goede sfeer voorgoed verdwenen leek, bouwde Dave een eigen kroegje in zijn huis. Belgische biertjes bij gedimd licht, Decap dansorgel, een gezonde dosis weemoed en torenhoge stapels platen van Johnny Hoes, Eddy Wally, Corry Konings en Johnny Jordaan. Dit vormde de inspiratie voor het schrijven van een album vol levensliederen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt.

De band The Kik bestaat uit zanger Dave von Raven, bassist Marcel Groenewegen, gitarist Arjan Spies, drummer Ries Doms en toetsenist Paul Zoontjens. De band opereert sinds 2011 vanuit Rotterdam. In 2013 is de band huisband in het achtste seizoen van De Wereld Draait Door, waarna de band menig clubtour doet en festivals speelt.

The Kik bracht, naast een album met Armand, tot op heden vier LP’s uit met eigen werk, twee albums met hertaalde liederen en een livealbum van het Boudewijn de Grootmateriaal uit. Daarnaast is Dave von Raven een graag geziene gast op radio en TV. De laatste jaren is The Kik regelmatig huisband bij Beau op RTL.

Website: The Kik

Datum en tijd

Donderdag 15 MEI
20:00 uur
PHIL Haarlem

Prijzen

€ 7,50 – € 30,00

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand