Shut Up and Play With Me

Shut Up and Play with Me is een ode aan de spelende mens, voor iedereen die ooit gespeeld heeft, nu of lang geleden. Geïnspireerd door Homo Ludens van cultuurhistoricus Johan Huizinga.
INFORMATIE
Shut Up and Play with Me is een ode aan de spelende mens, voor iedereen die ooit gespeeld heeft, nu of lang geleden. Geïnspireerd door Homo Ludens van cultuurhistoricus Johan Huizinga.

Spelen, iedereen kan het, maar weinigen doen het. Zien we de mogelijkheden tot spel nog wel? Is het een bewijs van volwassenheid om ons spel plezier te onderdrukken of omdat er geen cent aan te verdienen valt? Wat als we de remmen loslaten en ons storten in een belangeloos spel?

Twee spelers verzamelen zich op de spelvloer: Joep van der Geest en Louis van der Waal, bepakt met alledaagse objecten. Tegen en met elkaar vallen ze van het ene in het andere spel en zijn bloedfanatiek. Er zal gelachen, gestorven en gehuild worden. De logica van het spel is alleen intuïtief navolgbaar en een raadsel dat je als publiek wil oplossen.

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen.” – George Bernard Shaw.

Het Zuidelijk Toneel

Als cartograaf van de eigen tijd ontwikkelde Het Zuidelijk Toneel zich tot een uniek gezelschap: geëngageerd, innovatief en steeds gericht op de thematiek van de Ander en het Anderszijn. Piet Menu staat als curator en initiator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen we de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten.

English

Playing, everyone can do it, but few people actually do it. Do we still recognize the potential for play? Is it proof of maturity to suppress our need to play or because there is not a penny to be made from it? What if we take off the brakes and plunged into limitless play?

Two players gather on the playing floor: Joep van der Geest and Louis van der Waal. Full of dedication, they throw themselves into the game. They challenge each other and are competitive as hell. There will be laughing, dying and crying.

We Are Public

Leden van We Are Public kunnen gratis naar deze voor­stel­ling op vrijdag 28 april. Graag telefonisch reserveren via 023 – 5173900.

WANNEER
Woensdag 26 april
20:00
Vrijdag 28 april
20:00

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand