Zoek
Sluit dit zoekvak.

31 okt.

Shunske Sato & Shuann Chai Beethoven – Vioolsonates deel 1

Vele luisteraars kennen de Japanse violist Shunske Sato als artistiek leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging.

Informatie

Vele luisteraars kennen de Japanse violist Shunske Sato als artistiek leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging.

Hier bloeit hij op in een nieuwe rol. Samen met zijn vrouw, de Chinees-Amerikaanse pianiste Shuann Chai, buigt hij zich over een marathonproject: alle tien vioolsonates van Ludwig van Beethoven in twee concerten (31 okt 2024 & 16 jan 2025). Een belevenis.

Beide musici zijn doorkneed in de historische uitvoeringspraktijk en kunnen Beethoven laten klinken zoals hij dat zelf voor ogen had, met een stijl van spelen waarmee hij zou instemmen. Zo wordt dit recital tot een persoonlijk dagboek in vijf hoofdstukken, vanaf de tijd dat hij als revolutionaire dertiger in Wenen landde tot de jaren van zijn zorgen en groeiende doofheid. De sonates zijn altijd persoonlijk, lieflijk en zangerig, maar ook opstandig en weerbarstig als een worsteling met het leven.

Meer vioolsonates van Beethoven?

Dit concert is deel 1 van de vioolsonates van Beethoven door Shunske Sato en Shuann Chai. Benieuwd naar deel 2?

Bekijk het andere concert van Shunske Sato en Shuann Chai

Inleiding door Philip Ruitenberg

19.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Website: Shunske Sato | Shuann Chai

Datum en tijd

Donderdag 31 OKTOBER
20:00 uur
PHIL Haarlem

Prijzen

€ 7,50 – € 32,50

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand