Search
Close this search box.

27 sep.

Rosa Spruit – Vinyl Festival Vanaf vandaag

De 24-jarige Nederlandse singer-songwriter Rosa Spruit staat bekend om haar pakkende en diepgaande popgeluid. Met een stem die recht door zee gaat, krijgt ze iedereen stil.

Informatie

De 24-jarige Nederlandse singer-songwriter Rosa Spruit staat bekend om haar pakkende en diepgaande popgeluid. Met een stem die recht door zee gaat, krijgt ze iedereen stil.

Bergeijk, Edam, Maastricht, Marrakesh, Hornhuizen, Dublin, Sziget, Bangkok, tennissen zonder racket, fiets in de Maas, bierpong, kater, platencontract, album opnemen, spotify, ellende op tv, Vogelverschrikkerfestival, Paaspop, Cultuurprijs, tiktok, insta, albumhoes, recensie Heaven, Volgspot, billenknijpende alfa-mannetjes, samenwonen, of toch niet, stilstaande treinen, files op de weg, Verdwaald, Kruisstraat, gaat de kinderwens al komen, pechgeneratie, master afmaken, Omi, kokende motor, nog meer ellende op TV, seks, drugs, rock ‘n’ roll.

24 jaar, geen begin en geen eind. Maar vanaf vandaag… Geen twijfels meer!

Ze vertelt met haar nummers over hoe ze het leven ervaart als 24-jarige en laat mensen met een twist kijken naar de problemen in de wereld.

Rosa Spruit kreeg erg mooie recensies naar aanleiding van haar eerste album en is nu op weg naar haar tweede album met eigen werk. Maar de drukte en de druk neemt toe. Verhalen en liedjes van een 24 jarige die soms verdwaald in haar eigen jungle (waarschijnlijk net zoals een hele hoop andere jongeren van die leeftijd). Maar vanaf vandaag….

Rosa is geboren in hartje Utrecht en op haar 7e verhuisd naar het verre buiten gebied in het Brabantse Bergeijk om op haar 18e weer terug naar de stad te gaan om te studeren. Nog altijd een beetje levend tussen twee werelden. Het begon al op de basisschool. Liedjes waar de mensen stil van werden. Een stem recht door zee in staat om te treffen in het hart. Kraakheldere stem met een lichte country snik. ‘Nachtegaal van de Hutten’ het boerengehucht waar ze haar jeugd doorbracht. Popmuziek met een akoestische gitaar als kleurenpalet en melancholie als belangrijk wapen.

Inmiddels uitgegroeid tot een repertoire van moderne popsongs met de verhelderende maatschappijkritische blik van een jong volwassene.

Het afgelopen jaar was voor Rosa een bijzonder succesvol jaar.

Ze bracht haar eerste album ‘Tussen Stad en Platteland’ uit wat leidde tot veel mooie momenten.

Ze speelde onder andere op Paaspop, kreeg de Bergeijkse Cultuurprijs uitgereikt, had airplay op vele regionale en nationale zenders. Haar album was CD van de week bij Volgspot NPO5 en ze kreeg mooie recensies in de pers.

‘Op Tussen Stad en Platteland laat ze horen dat haar jeugd zich niet alleen vertaald heeft in een bijzonder fraaie stem maar ook in exact het juiste gevoel om dit soort verhalende liedjes aan de man te brengen. …het levert een welhaast een perfecte Nederlandstalig singer-songwriter plaat op.’

Pieter Wijnsteker – Heaven

‘Voor Rosa Spruit is dit weliswaar een debuut, maar het geheel is voor mij niets anders dan een staalkaart aan fijnzinnig gekozen, en uitgevoerde nummers. Ik vermoed dat het Nederlandstalige repertoire in één klap weer terug is op mijn draaitafel.’

Rein van den Berg  – Music That Needs Attention

Datum en tijd

Vrijdag 27 SEPTEMBER
20:30 uur
Theater De Liefde

Prijzen

€ 19,00

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand