Zoek
Sluit dit zoekvak.

16 mrt.

Ralph van Raat Keith Jarrett – The Köln Concert

Klassiek pianist Ralph van Raat speelt Keith Jarrets legendarische The Köln Concert noot voor noot na.

Informatie

Klassiek pianist Ralph van Raat speelt Keith Jarrets legendarische The Köln Concert noot voor noot na.

Ralph van Raat (Naarden, 1978) speelt piano sinds zijn zevende. Naar eigen zeggen luisterde Van Raat van zijn elfde tot zijn veertiende non-stop naar grootheden als McCoy Tyner, Herbie Hancock en Chick Corea. ”In mijn favoriete muziekwinkel in Amsterdam vond ik een transcriptie van The Köln Concert. Ook toen al ging ik niet meteen naar muziek luisteren als ik bladmuziek in handen krijg. Als je een eigen visie wil ontwikkelen moet je 
een muziekstuk eerst lezen. Het zag er ontzettend ingewikkeld uit, helemaal zwart van de noten. Ritmisch snapte ik het niet, ik kwam niet verder dan de introductie. Pas op mijn 22ste ging ik verder met de partituur en beluisterde ik het voor de eerste keer.”

Ralph van Raat zegt het concert te willen spelen omdat hij ervan overtuigd is dat het niet alleen als improvisatie goed uitpakt, maar ook als compositie. ”Ik wil laten horen dat een interpretatie door een klassieke musicus óók werkt. Ik beschouw het als een nieuwe uitvoering; het is aan het publiek om te beoordelen of The Köln Concert standhoudt als compositie.”

Website: Ralph van Raat

Datum en tijd

Zondag 16 MAART
15:00 uur
PHIL Haarlem

Prijzen

€ 7,50 – € 29,50

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand