Zoek
Sluit dit zoekvak.

28 nov.

Prachtstemmen: Nederlands Kamerkoor Frank Martin – Mis voor dubbelkoor

Met 'De Mis van Martin' presenteert Peter Dijkstra het prachtige a-cappellaprgramma als chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor. 

Informatie

Met 'De Mis van Martin' presenteert Peter Dijkstra het prachtige a-cappellaprgramma als chef-dirigent van het Nederlands Kamerkoor. 

Hij maakte een selectie van de mooiste werken uit het Franstalige koorrepertoire. Stukken die niet alleen hem dierbaar zijn, maar ook het koor op het lijf zijn geschreven. Niet voor niets bracht het Nederlands Kamerkoor in het verleden wereldpremières van zowel Frank Martin als Ton de Leeuw.

De ‘Dubbelkorige Mis’ van Frank Martin behoort tot de allermooiste koorwerken ooit. Met deze uitvoeringen herdenkt het Nederlands Kamerkoor de vijftigste sterfdag van deze invloedrijke Zwitserse componist, die lange tijd in Naarden woonde. Als eerbetoon brengt het Nederlands Kamerkoor bovendien Martins betoverende Songs of Ariel, dat hij in 1951 componeerde voor het Nederlands Kamerkoor. De geniale klanken van Martin worden aangevuld met de diepzinnige Quatre motets pour un temps de pénitence van Francis Poulenc, een andere componist waarmee het Nederlands Kamerkoor warme banden onderhield.

Serie Prachtstemmen

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Prachtstemmen. 

Bekijk alle concerten van Prachtstemmen

Website: Nederlands Kamerkoor

Datum en tijd

Donderdag 28 NOVEMBER
20:00 uur
PHIL Haarlem

Prijzen

€ 7,50 – € 34,50

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand