Search
Close this search box.

17 apr.

Orphée

Een dichter daalt af in de onderwereld om zijn overleden geliefde te vinden.

Informatie

Een dichter daalt af in de onderwereld om zijn overleden geliefde te vinden.

Orphée is een dichter die geobsedeerd raakt door prinses Death. Ze worden verliefd. Wanneer Orphée’s vrouw Eurydice wordt vermoord door de handlangers van de prinses, reist hij haar achterna naar de Onderwereld. Ondanks dat Orphée en de prinses een heftige relatie hebben, haalt zij Orphée terug uit de Onderwereld om zijn leven verder te leven met Eurydice.

In Jean Cocteau’s filmversie van de romantische mythe is de onderwereld precies zoals je zou verwachten in een klassieke Franse film uit de jaren 50: stijlvol, zwart-wit en rokerig.

Deze film wordt ingeleid door Anna Sijbrands, werkzaam als dramaturg en vertaler bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Afgelopen seizoen heeft zij voor de producties Julie in regie van Rebecca Frecknall en Prima Facie van Eline Arbo de vertaling geschreven en de productie dramaturgie gedaan. Anna heeft Theaterwetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UVA) en ze heeft acteeropleidingen doorlopen aan zowel The Oxford School of Drama als de The Yale School of Drama.

Datum en tijd

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand