Oei Oei!

Oei Oei! is een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart baby's krijgt en de controle verliest. René Geerlings maakt zijn vijfde peuterproductie en presenteert grote thema's als anarchisme en digitalisering op duplo-niveau. Zijn fysieke en taalloze werk wordt internationaal erkend en zijn oeuvre toert nog steeds over de hele wereld.

Oei Oei!

Over jeugdvoorstelling Oei Oei!

Ouders, je kunt niet mét, maar ook niet zonder ze. Oei Oei! is een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. Wie leert er nu van wie en wie draagt er hier de broek/rok/broekrok. Een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgt en niet goed weet wat ze ermee aan moeten. Maar tegelijkertijd niet aan elkaar of zichzelf kunnen toegeven dat ze alle controle hebben verloren.

Na de voorstelling

Na afloop van de voorstelling volgt een kort interactief gedeelte in de zaal. Ontsla je ouders en word je eigen babysitter. Ga samen met de acteurs op zoek naar rust, ritme en regelmaat. En een beetje rumoer.

Over René Geerlings

In de lijn van Gezocht: Konijn, Aaipet (Zilveren krekel), Pak’M, en BullyBully

(Zilveren krekel) maakt Geerlings zijn vijfde peuterproductie. Hij neemt graag grote thema’s zoals anarchisme, digitalisering, aandachtsverslaving en dictatuur en presenteert deze op duplo-niveau aan de allerkleinsten en aanhang. De kwaliteit van zijn fysieke en taalloze werk wordt internationaal erkend en zijn oeuvre toert nog steeds over de hele wereld.

René Geerlings over de peutervoorstelling

“Een 3-jarige komt niet alleen op de fiets naar het theater, dus is het zaak om ook ouders, broertjes en zusjes aan te spreken. Daarom vind ik het belangrijk dat het werk voor peuters gelaagd is en alle leeftijden bedient. Je komt dan niet weg met een kabouter of een dom verhaaltje. Gek genoeg durf ik bij deze doelgroep politieker te zijn. Via het werken voor de allerkleinsten zeg ik iets over hoe kinderachtig volwassenen in sommige situaties kunnen zijn. Alles begint bij het jonge kind en hoe eerder deze ervaart dat de wereld absurd, complex en veelkleurig is, hoe nieuwsgieriger en speelser het later opgroeit. Ik schotel hen geen sprookjes voor maar biedt ze wel een vette, meeslepende theaterervaring met briljante spelers, een serieus decor en een professionele compositie. Het is een grote verantwoordelijkheid om zo’n eerste theaterervaring te maken.”

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voorstellingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Datum en tijd

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand