Search
Close this search box.

11 jan.

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen

Ontvlucht januari en droom weg op deze romantische muziek, met eredirigent Hartmut Haenchen en succespianist Dejan Lazić.

Informatie

Ontvlucht januari en droom weg op deze romantische muziek, met eredirigent Hartmut Haenchen en succespianist Dejan Lazić.

Bruckners Vierde Symfonie wordt niet voor niets de ‘Romantische’ genoemd. Het is muziek vol verbeelding, ridderromantiek en natuurpracht. Ook Schumann kon er wat van qua romantiek, zo bewijst zijn pianoconcert.

Hartmut Haenchen dirigeert Bruckner 4
Hartmut Haenchen, de kersverse eredirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest, heeft een bijzondere connectie met Bruckner. Verspreid over enkele seizoenen, dirigeert hij verschillende Bruckner-symfonieën bij het orkest. Het zijn steevast hoogtepunten van het seizoen: ‘Haenchens visie op Bruckners Achtste was hoogst overtuigend en de uitvoering was overweldigend’, vond Het Parool. Ook NRC was lyrisch in zijn vijfsterrenrecensie. Dat belooft wat voor Bruckners ‘Romantische’ Vierde, misschien wel de meest geliefde Bruckner-symfonie. Dat is niet verwonderlijk: het is muziek vol verbeelding, ridderromantiek en natuurpracht.

Dejan Lazić speelt Schumanns pianoconcert
Robert Schumann componeerde een van de meest geliefde romantische pianoconcerten. Het werd het lijfstuk van Clara Schumann, Roberts vrouw en een van de beste pianisten van haar tijd. Orkest en pianist zijn aan elkaar gewaagd in dit concert: ’de pianopartij is heel fijntjes met de orkestpartij verweven, zodat het ondenkbaar is dat de een zonder de ander kan bestaan’, vond Clara Schumann.

De Kroatische pianist Dejan Lazić is de uitgelezen pianist om te soleren in Schumanns romantische meesterwerk; hij heeft al jaren een innige band met het orkest. Twee jaar lang was hij succesvol artist-in-residence bij het Nederlands Kamerorkest en nog steeds is hij vrijwel jaarlijks te gast.

Serie Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie NedPho/NKO. 

Bekijk alle concerten van NedPho/NKO

Gratis voorprogramma

19.15 uur | niet reserveren

Bij de concerten van het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest in PHIL Haarlem organiseren wij voorafgaand van 19.15 tot 19.45 in het PHIL Café altijd een voorprogramma. De vorm daarvan varieert: de ene keer is er een verdieping met een interessante inleiding, dan weer een interview met een componist, dirigent of solist. Of er is voor jou een ensemble uit onze orkesten. Laat je verrassen!

Website: Nederlands Philharmonisch Orkest

Datum en tijd

Zaterdag 11 JANUARI
20:00 uur
PHIL Haarlem

Prijzen

€ 7,50 – € 41,50

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand