Nederlands Kamerorkest Haydn, Britten, Prokofjev en Mozart

Dirigent en pianist Maxim Emelyanychev is te gast bij het Nederlands Kamerorkest met een pianoconcert van Mozart, de ‘Londense’ symfonie van Haydn en Prokofjevs ‘Klassieke’ symfonie. Daarnaast klinken liederen van Britten, gezongen door de fenomenale sopraan Jeanine De Bique.

Nederlands Kamerorkest Haydn, Britten, Prokofjev en Mozart

Maxim Emelyanychev, specialist achttiende-eeuwse muziek en al jaren de gevierde leider van het authentiek spelende ensemble Il Pomo d’Oro, leidt het Nederlands Kamerorkest in een programma met muziek rondom Mozart en Haydn. Hij dirigeert de laatste symfonie die Haydn in zijn leven componeerde. Ook soleert hij in Mozarts Pianoconcert nr. 20, een van weinige met een toonsoort in mineur en daarom wellicht de meest gepassioneerde van de 27 die hij schreef.

Jeanine De Bique zingt Britten
De ‘loepzuivere, warme stem’ (de Volkskrant) van de Zuid-Amerikaanse zangeres Jeanine De Bique is precies wat de fijnzinnige liederencyclus Les illuminations van Britten nodig heeft. Een mooie combinatie van Engelse ingetogenheid met de warmbloedige Franse teksten van Rimbaud. Symfonie nr. 1 van Prokofjev komt eveneens uit de twintigste eeuw, al kijkt de componist wel terug naar de achttiende eeuw. Want volgens Prokofjev is deze ‘Klassieke’ geschreven ‘zoals Haydn en Mozart een symfonie zouden componeren als ze in de twintigste eeuw hadden geleefd.’

Website: Nederlands Kamerorkest

Datum en tijd

Prijzen

€ 7,50 – € 41,50

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand