Zoek
Sluit dit zoekvak.

08 mrt.

My Fair Human

My Fair Human is een scherpe, tragikomische voorstelling die ons een spiegel voorhoudt over maatschappelijke verwachtingen en knellende gendernormen

Informatie

My Fair Human is een scherpe, tragikomische voorstelling die ons een spiegel voorhoudt over maatschappelijke verwachtingen en knellende gendernormen

Over de voorstelling

Ze is een van de bekendste personages uit de theatergeschiedenis: ‘bloemenmeisje’ Eliza Doolittle, oorspronkelijk uit het toneelstuk Pygmalion van George Bernard Shaw, en later vermusicald in My Fair Lady. Maar weten we wel hoe haar stem écht klinkt? My Fair Human is een eigentijdse interpretatie, waarin Eliza Doolittle wordt ‘ontdekt’ door Katherine van Kalf, die van elke vrouw een succesvol merk wil maken. In Eliza ziet ze haar ultieme project. Maar Eliza is het zat om ‘echte vrouw’ te zijn in de ogen van anderen – zij zou het liefst helemaal losbreken uit het verwachtingspatroon. Terwijl Katherine hardnekkig blijft proberen om Eliza te kneden naar de norm, wil Eliza nog maar één ding: mens zijn, en als mens gezien worden.

De voorstelling begint als een klassiek ‘make-over’-verhaal, maar dat houdt niet lang stand… Het klassieke personage Eliza Doolittle krijgt eindelijk een eigen stem, na decennialang te hebben gefigureerd in een (theater)wereld die door strenge gendernormen geregeerd wordt. Deze keer is het niet de mannelijke blik die Eliza veroordeelt, maar de eigen innerlijke criticus en de vele vrouwelijke critici om haar heen.

My Fair Human is een vrije interpretatie van het bekende Eliza-verhaal, waarin de betekenis van vrouwelijkheid in álle levensfases centraal staat. Ook thema’s als vruchtbaarheid, hormonen en de overgang komen voorbij – onderbelichte onderwerpen, waar My Fair Human veel emotionele diepgang en rijkdom aan weet te geven.

Try-outs in Haarlem altijd € 12,50

Regisseur Marloes IJpelaar over de voorstelling

Marloes IJpelaar: “Eliza Doolittle laat ons in deze voorstelling zien dat rigide genderkaders niet alleen veiligheid en structuur bieden, maar ook ellende met zich meebrengen: ongelijkheid, onderdrukking en een beknotte individuele expressie. Zijn we als mens echt gelukkig binnen de bestaande genderrollen?”

BESTEL HET SUPERVOORDELIGE TRY-OUT PAKKET

My Fair Human maakt onderdeel uit van het try-out pakket. Voor slechts € 40,- zie je maar liefst vier nieuwe voor­stel­lingen van Toneel­schuur Producties in de Schuur.

LEES MEER EN BESTEL

Altijd met korting cultuur beleven in het centrum van Haarlem?

Bij de Schuur ben je 7 dagen per week welkom voor theater, film, woordkunst en nog veel meer. Ben je onder de 30? Dan ga je naar veel voorstellingen voor slechts €11,-. En blijf na afloop vooral eens hangen in ons Schuurcafé!

Datum en tijd

Zaterdag 08 MAART
20:00 uur
De Schuur
Dinsdag 11 MAART
20:00 uur
De Schuur
Woensdag 12 MAART
20:00 uur
De Schuur
Vrijdag 14 MAART
20:00 uur
De Schuur
Zaterdag 15 MAART
20:00 uur
De Schuur
Vrijdag 09 MEI
20:00 uur
De Schuur
Zaterdag 10 MEI
20:00 uur
De Schuur
Zondag 11 MEI
15:00 uur
De Schuur

Welkom in Haarlem

Menu

Menu

Vandaag

Morgen

Deze week

Dit weekend

Deze maand